Skip to main content
Tunisienspecialisten

Utflykter från Sousse

Sousse Stadsrundtur

Sousse är en av de mest populära turistorterna och den tredje största staden i Tunisien. Vi kommer att besöka den gamla staden och Medinan, som är inskrivna på UNESCO:s kulturarvslista. Lär känna din semesterort! Under utflykten besöker vi olivmuseet och går runt i Medinan, gamla stans smala gränder. Som avslutning åker vi till Port El Kantaoui småbåtshamn, och där finns möjlighet att äta lunch på restaurang efter turen.

Dromedarridning   

En kul upplevelse för hela familjen! En bit utanför Sousse väntar dromedarkaravanen. Börja ditt äventyr och rid på en kamel! I programmet ingår en åktur genom olivlundar, ett besök på en plats skapad efter förebild av en berberby, där du kan prova traditionellt tabounabröd. Resans längd ca 1,5 timme. Det finns även möjlighet att rida häst, åsna eller åka vagn.

Katamaren

Starta semestern med en avkopplande eftermiddag ute på havet. Upplev atmostfären när vi susar fram på vår katamaran-båt, oförglömlig katamarankryssning! På programmet står bland annat: musik, tilltugg, möjlighet till fiske och bad i öppet hav. Frukt och läskt ingår ingår.

Quad

En fartfylld eftermiddag på fyrhjuling i utkanten av stan, genom olivlundarna. Ge dig ut på en fyrhjulingssafari på den tunisiska landsbygden och besök byn Chott Mariem. Du kommer att köra i snabb takt genom vildmark och dammiga vägar som gör ditt besök spännande. Ungdomar under 16 år endast i målmanssällskap och barn under 12 år får av säkerhetsskäl inte följa med.

Friguia och Shaka-kväll

Se afrikanska djur i sin naturliga miljö i denna natursköna djurpark mellan Sousse och Hammamet. Ett besök i Friguia Park, en av de största djurparkerna i Nordafrika. Flamingor och lemurer möter redan vid ingången, och längre in i Parken finns elefanter, giraffer, lejon och babianer. Friguia Park är den perfekta platsen att tillbringa din fritid bland djur och vacker natur. Under några timmar strosar man i parken och tittar på alla djuren, därefter beger vi oss till Shakarestaurangen. Här bjuds det tunisisk mat och afrikansk underhållning i form av exotiska Zuludansare. Inträde till djurparken, mat och dryck ingår.

Tunis-Kartago-Sidi Bou Said

Känn huvudstadens liv och historiens vingslag. Under dagen besöker vi gamla Kartagos ruiner och guiden berättar om stormaktens uppgång och fall. Vi besöker också så Sidi Bou Said, den blåvita konstnärsbyn, och det berömda bardomuséet, där man samlat Romartidens vackraste mosaiker. I slutet av utflykten är det möjligt att handla lite på Tunisiens livligaste shoppinggata eller bara slå sig ner på ett kafé och titta på storstadslivet. Inträde + lunch (Ej dryck) ingår.

Sahara Explorer - Safari - 2 dagar

Under två dagars bussresa bekantar vi oss med södra Tunisien med dess underbara landskap och intressanta historia. Vi får uppleva El Jems amfiteater, en av det forna romarrkets största arenor där det utkämpas grymma gladiatorstrider, och Matmatas berberby där folk i byns utkanter fortfarande bor i grottbostäder. Vi besöker en tunisisk familj och får se hur de bor. Innan turen vänder norrut igen gläntar vi på porten till Sahara och känner en försmak av öknens säregna stämning, kanske från dromedarrygen. Vid Nordafrikas största saltsjö Chott el Jerid, Djävulens badkar, kan man ibland få uppleva en hägring. Under turen får vi möjlighet att shoppa eller kanske smaka färska dadlar och prova att röka en vattenpipa, Shisha. (Dromedarritt mot extra avgift, 150 SEK + dryck till maten).

Kairaouan – El Jem

Avresa på morgonen till Kairouan. Att besöka den heliga staden: Aghlabit-poolerna, Sidi Ukba-moskén - upptagen på UNESCO:s lista, berbermausoleet och en mattfabrik. Därefter ett besök i El Jem och en av de största romerska amfiteatrarna i världen, som kunde ta emot cirka 35000 personer. människor. Lunch. Tillbaka till hotellen.

 

Fritextsökning
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • SRF logo
  • iata logo
  • nets logo
  • klarna logo
  • visa logo
  • trustly logo
  • swish logo