Sousse – Port El Kantaoui

 Höga palmer, tusenåriga fästningar och stadsmurar som reser sig högt över de långa finkorniga sandstränderna. Så ser Tunisiens Sahelkustlinje ut. Sousse är en stad full av kontraster, på samma gång historisk och modern samt full av liv. Stadens välbevarade gamla stadsdel medinan gör ett starkt intryck med sina gyllenfärgade stenmurar som vetter mot havet, sina marknader (souks) och gränder med shopping och ett myllrande folkliv. De moderna stadsdelarna signalerar fart och fläkt med palmkantade avenyer, hamnen, en mängd affärer och träffpunkter.

Strax utanför Sousse hittar du Port El Kantaoui som lever upp till sitt namn, medelhavets hamnträdgård. Port El Kantaoui är helt uppförd i tunisisk stil med arabisk-andalusisk inspiration. Området är grönskande och har alla bekvämligheter i form av hotell, lägenheter, affärer och fritidsaktiviteter. Semesterbyns hjärta är marinan med 340 båtplatser och en förstklassig 36-håls golfklubb med två 18-håls golfbanor, Panorama och Sea Course.

 

En historisk stad

Sousse grundades troligen före Karthago av fenicierna som gav staden namnet Hadrumetum. På 500-talet f.Kr hamnade den under Kartagernas inflytande. På 100-talet e.Kr blev den ett blomstrande romerskt handelscentrum.

Staden erövrades under en kort period av vandalerna och fick namnet Hunericopolis. Bysantinerna kallade den för Justinianopolis, innan den erövrades av araberna under Okba Ibn Nafaa som anlade staden Kairouran.

Under den arabiska aghlabiddynastins välde får Sousse ett nytt uppsving. Staden har ett strategiskt läge vid kusten och invaderas succesivt av vikingarna på 1100-talet e.Kr, spanjorerna på 1500-talet e.Kr och av fransmännen på 1600-talet. Under andra världskriget utsattes staden för svåra bombanfall. Sousse har en rik historia som genom sina sällsynta monument är ständigt närvarande.

Besök i Medinan

 

Av de olika sevärdheter som Sousse har att erbjuda är medinan den klart förnämsta. Innanför skyddsmurarna finns en rad monument av högsta dignitet.

·       Ribaten är en fästning från 700-talet e.Kr, som ursprungligen var avsedd att inhysa en grupp muslimska asketer som hade till uppgift att bevaka kusten. År 821 e.Kr lät den aghlabidiske emiren Ziyadet Allah bygga till ett vakttorn. 1968 restaurerades ribaten så att den återfick sitt ursprungliga skick.

·       Stora moskén uppfördes av den aghlabidiske emiren Abou El Abbes Mohamed år 850 e.Kr. De bröstvärnsförsedda kvaderstensmurarna är i hörnen försedda med tjocka runda torn och får byggnaden att likna en fästning.

 

·       Souken - handelskvarteren - är delvis täckta och löper tvärs igenom medinan. Här finns hantverksbodar och moriska kaféer om vartannat.

·       Kasban är ett imponerande citadell som byggts ut under seklernas lopp och som dominerar hela medinan från toppen av en höjd. Det höga fyrkantiga tornet, Tour Khalef, är en ”manar” (fyr) som uppfördes 859 e.Kr. Från toppen av det trettio meter höga tornet kan besökarna beundra panoramautsikten över hela staden och inlandet.

·         Museet, i närheten av Tour Khalef, innehåller en stor samling romerska mosaiker som till stor del härstammar från utgrävningar i El Jem.

·         Koubban är en unik byggnad som uppfördes på medeltiden, med en stor kupol täckt av zickzack mönstrade räfflor.

·         Muséet för hantverk och folkliga traditioner har inretts i ett före detta karavanhärbärge i nära anslutning till koubban. Här skildras det traditionella livet (giftermål, olika yrken och så vidare) med hjälp av gamla bruksföremål.

 

Aktiv semester

Golf, Segling, tennis och ridsport…. Om du vill ha en aktiv semester har du bara att välja mellan Sousse och Port El Kantaoui. På olika anläggningar för vattensport erbjuds en hel rad aktiviteter och den som gillar sportdykning kan utforska lättillgängliga, storslagna och färgstarka dyk vatten. Flera hotell och klubbar är mycket välutrustade när det gäller sportutrustning både för barn och vuxna. En stor gokartbana väntar i Monastir. Besök också den stora djurparken Friguia Park med sydafrikanska tema aktiviteter. I Sousse och Port El Kantaoui kan du även njuta av ett livligt nattliv.

Du kommer inte att tröttna på att ströva längs strandpromenaden eller i småbåtshamnen, eller beundra den gamla medinan med sina historiska monument. Säkert kommer du också att fascineras av de närliggande beduinbyarna. Sousse har också ett idealiskt utgångsläge för ett stort antal utflykter i hela Tunisien.

 

Thalasso terapi och Spa anläggningar

Söker du däremot avkoppling och vila står flera spa- och thalasso terapi anläggningar till ditt förfogande. Samtidigt njuter du av solen vid medelhavet och alla möjligheter till fritidsaktiviteter. Vissa exklusiva anläggningar erbjuder badterapi, massage och exotiska eller traditionella behandlingar.

I och runt Sousse kan du bekanta dig med nya och exotiska behandlingar som ayurveda, shiatsu, kinesisk massage eller exklusiv skönhetsvård. Vare sig det gäller en behandling för att koppla av, komma i form eller i något särskilt syfte, erbjuder dessa anläggningar givetvis hela spektrat av klassiska thalasso terapi behandlingar, som bubbelbad, alginpackningar, inhalation och olika typer av hydromassage. Allt detta i en exklusiv och ljus miljö, med ett leende och mycket skicklig behandlingspersonal.   

Pris från:
3 797:-
Dagar:8
Flyg & hotell, El Faracha Sousse.
Incheckat bagage 27 kg + 8 kg handbagage. Mat ombord: Smörgås,dricka ingår.
OBS: Stadskatt betalas på plats: 2 TND per person per natt i upp till 7 nätter. Skatten gäller inte barn under 12 år.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Avgångar & priser

Sida 1 av 2

AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
13/3Arlanda1 veckaEl Faracha 1 vecka med Frukost3 797:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
20/3Arlanda1 veckaEl Faracha 1 vecka med Frukost3 797:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
27/3Arlanda1 veckaEl Faracha 1 vecka med Frukost4 097:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
17/4Arlanda1 veckaEl Faracha 1 vecka med Frukost4 097:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
10/4Arlanda1 veckaEl Faracha 1 vecka med Frukost4 197:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
17/6Arlanda1 veckaEl Faracha 1 vecka med Frukost4 597:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
24/6Arlanda1 veckaEl Faracha 1 vecka med Frukost4 797:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
2/9Arlanda1 veckaEl Faracha 1 vecka med Frukost5 097:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
5/8Arlanda1 veckaEl Faracha 1 vecka med Frukost5 297:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
12/8Arlanda1 veckaEl Faracha 1 vecka med Frukost5 297:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
3/4Arlanda1 veckaEl Faracha 1 vecka med Frukost5 597:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
19/8Arlanda1 veckaEl Faracha 1 vecka med Frukost5 597:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
26/8Arlanda1 veckaEl Faracha 1 vecka med Frukost5 597:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
29/7Arlanda1 veckaEl Faracha 1 vecka med Frukost5 697:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
1/7Arlanda1 veckaEl Faracha 1 vecka med Frukost
Endast -7 platser kvar
5 797:-Boka på väntelista

Hotell

El Faracha

El Faracha

Läge - 2-stjärnigt hotell nära Sousse strand. Hotel El Faracha är perfekt beläget för sevärdheter i Sousse med Boujaffar Beach bara ett par minuter bort. Port El Kantaoui Beach ligger bara en enkel...

Riadh Palms

Riadh Palms ligger bland palmer vid en av Tunisiens vackraste stränder. 2 km från Sousse strand och Ribat i Sousse. Hotellet erbjuder bekväma rum med moderna faciliteter i Sousses centrum. Samtliga 650 rum har gratis wi-fi, inredda balkonger och satellit-tv. Här kan du njuta av hotellets pooler. Det finns en utomhuspool, som har 3 broar och är bygg...Läs mer8 dagarfrån 4 097:-

Hotell Marhaba Royal Salem Sousse

Läge - Marhaba Royal Salem ligger vid stranden i Sousse, mellan Sousse centrum och marinan i Port El Kantaoui. - Rum - Känn dig som hemma i ett av de 316 luftkonditionerade rummen med pentry. Rummen har privata balkonger och minibar. Med Wifi håller du dig uppkopplad och på rummet har du även satellit-tv. Privat badrum med badkar/dusch. - N...Läs mer8 dagarfrån 4 297:-

Sousse City & Beach

Läge - 3-stjärnigt hotell som ligger i Sousse centrum direkt vid stranden med restauranger, kaféer och shopping utanför hotellet. - Rum - Rummen har privat balkong eller terrass, luftkonditionering, telefon och satellit-tv. Gratis Wifi i receptionen. - Nöjen - Under dagens lopp kan du njuta av hotellets privata strand, utomhus- och inomhu...Läs mer8 dagarfrån 3 397:-

Mövenpick Resort & Marine Spa Sousse

Läge - Hotellet ligger vid stranden i Sousse och Port El Kantaoui med Marinan ligger ca 6 km härifrån. Mövenpick Resort & Marine Spa är en perfekt utgångspunkt för att utforska stadens attraktioner. - Rum - Känn dig som hemma i ett av 618 luftkonditionerade rum med minibar och LCD-tv. Rummen har privata balkonger. Satellit-tv står för underhå...Läs mer8 dagarfrån 4 797:-

Marhaba Palace

Läge Marhaba Palace ligger på stranden i centrum av Marinan Port El Kantaoui, nära till shopping, restauranger och Port El Kantaoui Golfklubb. Rum Känn dig som hemma i ett av 333 gästrum med minibarer. Rummen har privata balkonger. Med Wifi håller du dig uppkopplad och på rummet har du även satellit-tv. Privat badrum med badkar/dusch. Nöjen Ho...Läs mer8 dagarfrån 4 597:-

El Mouradi Club

Läge - El Mouradi Club El Kantaoui ligger vid stranden i anslutning till marinan och El Kantaoui golfklubb. - Rum - Känn dig som hemma i ett av de 801 luftkonditionerade rummen med minibar. Med gratis wi-fi håller du dig uppkopplad och på rummet har du även satellit-tv. Privat badrum med badkar. Hotellet har familjerum. - Nöjen - Hotellet...Läs mer

Marabout Resort Aqua Park

Läge - Hotell Marabout har ett perfekt läge vid stranden i Sousse, nära till shopping och gallerior. - Rum - Hotel Marabout erbjuder bekväma rum med luftkonditionering. Samtliga har telefon, satellit-tv och balkong med utsikt över havet eller staden. Wifi i lobbyn håller dig uppkopplad. Privat badrum med badkar/dusch. - Nöjen - Här finn...Läs mer7 dagarfrån 3 497:-

Jaz Tour Khalef

Läge - Jaz Tour Khalef ligger vid stranden i Sousse, nära till shopping och gallerior och ca 5 km från marinan och golfbanan i Kantaoui. - Rum - Känn dig som hemma i ett av 262 gästrum med minibar och kaffebryggare, samt gratis wifi och plasma tv med digitalkanaler. Rummen har privata balkonger. Privat badrum med badkar/dusch. - Nöjen - H...Läs mer

Thalassa Sousse Resort & Aquapark

Läge - Hotell Thalassa Sousse är ett populärt och familjevänligt hotell med vattenpark, stor trädgård och privat strand. Hotellet ligger mellan Sousse och Port El Kantaoui. - Rum - Känn dig som hemma i ett av 471 inbjudande och ljusa rum, varav 185 ligger i huvudbyggnaden och 271 i bungalows i trädgården. Alla rum har telefon, satellit-tv, ba...Läs mer8 dagarfrån 4 697:-

Royal Jinene

Läge - Hotell Royal Jinene ligger vid stranden i Sousse, mellan Sousse centrum och marinan i Port El Kantaoui. - Rum - Känn dig som hemma i ett av de luftkonditionerade rummen. Rummen har privata balkonger, Wifi/internet finns i receptionen. Privat badrum med badkar/dusch. - Nöjen - Hotellet har en härlig trädgård med utom- och inomhuspoo...Läs mer

Marhaba Beach

Läge Marhaba Beach ligger vid stranden i Sousse, nära till shopping och gallerior. Rum Känn dig som hemma i ett av 254 gästrum med minibarer. Rummen har privata balkonger. Med Wifi håller du dig uppkopplad och på rummet har du även satellit-tv. Privat badrum med badkar/dusch. Nöjen Hotellet erbjuder barnklubb med aktiviteter för att hålla yngre gäs...Läs mer7 dagarfrån 4 897:-

Concorde Green Park Palace

Läge - Hotellet är beläget vid stranden i Port El Kantaoui, 600 meter från El Kantaoui Golfklubb, 6,5 km från centrum i Sousse och 25 km från flygplatsen Monastir Habib Bourguiba. - Rum - Känn dig som hemma i ett av 452 luftkonditionerade rum med minibar, kaffe/te-bryggare och platt-tv. Rummen har privata inredda balkonger/terrasser. Med grat...Läs mer8 dagarfrån 7 397:-

El Faracha

Läge - 2-stjärnigt hotell nära Sousse strand. Hotel El Faracha är perfekt beläget för sevärdheter i Sousse med Boujaffar Beach bara ett par minuter bort. Port El Kantaoui Beach ligger bara en enkel bilresa från detta hotellet. Hotellet i centrala Sousse, ligger mindre än 2 km från Ribat i Sousse och Sousse strand. Olympiastadion ligger 2,9 km här...Läs mer8 dagarfrån 3 797:-

El Ksar Resort & Thalasso

Läge - Hotellet El Ksar Resort & Thalasso ligger vid havet, 4 km från centrala Sousse och bara 30 minuter från stranden i Harqala. Du har tillgång till 3 utomhuspooler och ett gym på hotellet. - Rum - De moderna rummen på El Ksar Resort & Thalasso har luftkonditionering, platt-TV, värdeskåp och minibar. I det egna badrummet finns badkar eller...Läs mer8 dagarfrån 4 697:-

Palmyra Aqua Park Kantaoui

Läge - Palmyra Aquapark Kantaoui är perfekt för dem som vill ha avkopplande semester i vackra omgivningar. Ett härligt hotell med många faciliteter och nära till stranden - Rum - På Palmyra Aquapark Kantaoui kan du välja mellan fina och välutrustade dubbelrum eller rymliga familjerum. Båda rumstyperna är utrustade med terrass / balkong. Dubbe...Läs mer8 dagarfrån 3 497:-