Skip to main content
Tunisienspecialisten

Mahdia

Småstad med livligt folkliv- Mahdia; Fiskebyn MAHDIA har ett ärofullt förflutet som de fatimidiska kalifernas första huvudstad på 900-talet e. Kr. Staden byggdes direkt på en klippa på en liten smal udde. Staden hämtar hela sin charm från det safirgröna havet, sina ljuvliga stränder, sin gamla stadsdel - medinan - och den traditionella småstadens livliga folkliv. Här dominerar fiskare och sidenvävare.

Semester i Mahdia 

Med sin stora fiskehamn, sin gamla stadsdel - medinan - i vattenbrynet, sin gammaldags atmosfär och sina magnifika sandstränder har Mahdia allt som krävs för en lyckad semester. På senare tid har nya hotell vuxit upp, som gör staden till en attraktiv semesterort. 

I hjärtat av Medelhavet 

I Mahdia finns den särskilda charm som brukar prägla kuststäder. Stadens fiskehamn är en av Tunisiens största, som särskilt specialiserat sig på sardiner som fiskas med lyktor. På sommarkvällarna är det ett fascinerande skådespel när havet och Mahdias sekelgamla hamn lyses upp av tusentals levande ljus.

Himmelrike för dykare

Dykare kommer att älska Mahdias dykvatten som är artrika och varierade. Kanske har de också det berömda vrak i tankarna som en gång utforskades av Jacques Cousteau. Flera dykcentra erbjuder kurser både för nybörjare och erfarna dykare,och möjlighet att upptäcka fascinerande platser.

Mahdias hjältesaga 

När Obeid Allah El Mahdi år 912 e.Kr. lämnade Kairouan beslutade han att välja en huvudstad till fatimidernas nya dynasti. Han utsåg det gamla kartagesiska handelskontoret och dess ointagliga udde Cap Africa till huvudstad och gav den namnet Mahdia.

På uddens smalaste plats anlades en infart med en imponerande port, kallad "Skifa El Kahla" (den mörka porten). I staden inrymdes då, förutom den fatimidiske furstens område och hans palats, även den Stora moskén, stadens förvaltning och olika hantverksbutiker.

 

Fritextsökning

Film

Karta

Iberostar Royal El Mansour

Fullt
Iberostar Royal El Mansour

Fantastiskt läge. Läge Iberostar Royal El Mansour ligger direkt på stranden i Mahdia. Hotellet är perfekt som utgångspunkten för besökare som vill utforska Mahdia. Rum Om du letar efter ett bekvämt boende i Mahdia, gör Iberostar Royal El Mansour ditt andra hem. Rummen har privata balkonger. Med Wif...Läs mer

El Mouradi Mahdia

Fullt
El Mouradi Mahdia

Utmärkt hotell. Läge El Mouradi Mahdia ligger på en strand vid Medelhavet och erbjuder 5-stjärnigt boende 5 km från Mahdia och 40 km från Monastir. Rum Känn dig som hemma i ett av de luftkonditionerade rummen med minibar. Med gratis wi-fi håller du dig uppkopplad och på rummet har du även satellit-t...Läs mer

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • klarna logo
  • SRF logo
  • visa logo
  • iata logo