Skip to main content
Tunisienspecialisten

Utflykter från Hammamet

Hammamet ligger idealt i hjärtat av en region med många sevärdheter och skiftande landskap. Härifrån finns många förbindelser till Tunisiens stora turistorter. Det är också lätt att göra utflykter för att upptäcka Kap Bons olika skiftningar och besöka de viktigaste platserna i landets norra delar.

Yasmine Hammamet 

I Hammamet utkanter ligger denna nya marina med sin långa strandpromenad. Här finns fritidsanläggningar och parken "Medina Mediterranea". Det är en magnifik rekonstruktion av en traditionell arabisk stad med gamla bostäder och aktiviteter.

Takrouna 

En liten berberby som från en sylvass bergstopp dominerar hela låglandet.

Sousse och Port El Kantaoui 

Den välkända badorten Sousse är också en gammal historisk stad. Besök den gamla medinan med sina många monument från medeltiden: stadsmurarna, Ribat-fästningen, den stora moskén och kasbahn. Här finns ett arkeologiskt museum och en bedårande utsikt över den gamla staden och havet. Strax utanför Sousse ligger Port El Kantaoui, en mycket vacker liten ort med en småbåtshamn och golfbana. 

Kairaouan – El Jem

Avresa på morgonen till Kairouan. Att besöka den heliga staden: Aghlabit-poolerna, Sidi Ukba-moskén - upptagen på UNESCO:s lista, berbermausoleet och en mattfabrik. Därefter ett besök i El Jem och en av de största romerska amfiteatrarna i världen, som kunde ta emot cirka 35000 personer. människor. Lunch. Tillbaka till hotellen.

Tunis-Kartago-Sidi Bou Said

Känn huvudstadens liv och historiens vingslag. Under dagen besöker vi gamla Kartagos ruiner och guiden berättar om stormaktens uppgång och fall. Vi besöker också så Sidi Bou Said, den blåvita konstnärsbyn, och det berömda bardomuséet, där man samlat Romartidens vackraste mosaiker. I slutet av utflykten är det möjligt att handla lite på Tunisiens livligaste shoppinggata eller bara slå sig ner på ett kafé och titta på storstadslivet. Inträde + lunch (Ej dryck) ingår.

Sahara Explorer - Safari - 2 dagar

Under två dagars bussresa bekantar vi oss med södra Tunisien med dess underbara landskap och intressanta historia. Vi får uppleva El Jems amfiteater, en av det forna romarrkets största arenor där det utkämpas grymma gladiatorstrider, och Matmatas berberby där folk i byns utkanter fortfarande bor i grottbostäder. Vi besöker en tunisisk familj och får se hur de bor. Innan turen vänder norrut igen gläntar vi på porten till Sahara och känner en försmak av öknens säregna stämning, kanske från dromedarrygen. Vid Nordafrikas största saltsjö Chott el Jerid, Djävulens badkar, kan man ibland få uppleva en hägring. Under turen får vi möjlighet att shoppa eller kanske smaka färska dadlar och prova att röka en vattenpipa, Shisha. (Dromedarritt mot extra avgift, 150 SEK + dryck till maten).

Fritextsökning
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • SRF logo
  • iata logo
  • nets logo
  • klarna logo
  • visa logo
  • trustly logo
  • swish logo