Skip to main content
Tunisienspecialisten

Hurghada

Hurghada ligger på Egyptens västkust vid Röda Havet. Staden är ursprungligen ett fiskeläge, men nu för tiden är det en utpräglad turistort med ett flertal stora hotellkomplex. Det som lockar turisterna är först och främst stränderna och den enastående dykningen. Många kombinerar också sitt besök i Hurghada med ett besök i Kairo.

Sol, bad och sevärdheter
När det gäller sol och bad kan få resmål mäta sig med Hurghada. Stränderna är långa med mjuk, härlig sand och under Röda havets yta finns en fantastisk undervattensvärld att upptäcka - är du nyfiken på att dyka ska du definitivt resa hit! Här kan du dyka året runt och i närheten av orten finns några av världens bästa dykplatser. Dykcertifikatet tar du enkelt via våra utflykter. Utflykterna tar dig dock inte bara ner i det blå, utan även till några av världens mest kända platser från tiden då Egypten var en högkultur. Än idag kan du uppleva imponerande mästerverk som Pyramiderna i Giza, Sfinxen och Konungarnas dal.

Upplev det genuina Hurghada
Trots att Hurghada är en turistort som växer snabbt så finns den egyptiska småstadskänslan kvar, med vackra stadsdelar och en härlig atmosfär. Det genuina Hurghada speglas i den gamla stadskärnan El Dahar, även kallad Old Town. Här pågår det egyptiska vardagslivet med ett myllrande folkliv, gatumarknader och butiker. Ta in alla spännande lukter från kryddor, mat och vattenpipor och lyssna till ljuden från minareten och folklivet. I ortens centrum Sekalla finns det även gott om shopping och restauranger. Nya Marinan, nära Sekallas mitt, är den naturliga samlingspunkten och längs den vackra hamnpromenaden finns ett trevlig uteliv med caféer och butiker.

Nya Hurghada
I den största stadsdelen Nya Hurghada ligger det palmkantade promenadstråket Village Road. Här finns flera trevliga restauranger och barer och massvis med prisvärda småbutiker att kika i. Väskor, skor och smycken och lokala varor som kryddor, mattor och papyrusmålningar är trevliga souvenirer att ta med hem.

Hurghadas aktiva nattliv
För den som vill roa sig på resan finns ett ganska aktivt nattliv med något för alla smaker. Roa dig på fartfyllda klubbar och barer eller besök ett lugnt, egyptisk café för en kopp te eller kaffe.

   

Fritextsökning

Karta

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • klarna logo
  • SRF logo
  • visa logo
  • iata logo