Skip to main content
Tunisienspecialisten

Hammamet

Mitt i denna välmående region ligger halvön Cap Bon med ett grönskande landskap som präglas av det milda havsklimatet. Hammamet är en stor semesterort som är känd för sina långa finkorniga sandstränder och för havets turkosskiftande skönhet.

Staden har en särskild charm, med sin gamla stadsdel medinan, som omges av gyllengula stadsmurar och trädgårdar där bougainvillea tävlar med hibiskus, kaktusar och jasminbuskar.

Med sin stadsmur som sköljs av vågorna och sin mäktiga borg från 1400-talet kan Hammamets medina erbjuda besökarna charmfullt vindlande gränder där tiden tycks ha stannat.

Besök i Hammamet 

Hammamet är en mycket charmig stad, med blåmålade dörrar som kontrasterar mot de bländande vita husväggarna som öppnar mot vackra butiker, konstgallerier och små muséer med traditionella dräkter.

Hantverk och traditioner 

Hammamet är en stad som formats av många olika kulturer. Idag är de förankrade i en tunisisk tradition som tar sig uttryck i de praktfulla traditionella dräkterna, den raffinerade kokkonsten och de gamla husens charm.

Hammamets kulturcentrum 

Runt omkring breder en attraktiv badort ut sig, där affärer och fritidsanläggningar ligger vägg i vägg med vackra blomsterprydda villor. Den rumänske aristokraten Georges Sebastians villa har nu blivit Hammamets internationella kulturcentrum, där man regelbundet anordnar konserter och utställningar.

En aktiv semester 

I Hammamet finns obegränsade möjligheter till fritidsaktiviteter. Havets alla attraktioner står till förfogande, tack vare de fina stränderna och det stora utbudet av aktiviteter på olika vattensportcentra. Andra aktiviteter som erbjuds är till exempel båtturer, djuphavsdykning, ridning och spel på Hammamets kasino.

Boende

De många logimöjligheterna i Hammamet, med allt från små familjehotell till stora lyxhotell, gör att alla kan få en intensiv semesterupplevelse.

Konferens

Med sina många attraktioner är Hammamet idealiskt för konferensarrangemang. Här finns ett stort urval högklassiga hotell, en kongresshall och flera samlingslokaler med kapacitet för upp till tusen kongress- eller konferensdeltagare.

 

Fritextsökning

Film

Karta

The Sindbad

The Sindbad

Hotell vid stranden i centrum av Hammamet. Läge Endast 1,5 km från Hammamets centrum ligger detta femstjärniga hotell i en magnifik grönskande trädgård omgiven av palmer och exotiska växter. Det fantastiska läget vid stranden låter dig njuta av varm sand under fötterna och salta bad i Medelhavet. Ru...

Fullt Läs mer
Sentido Phenicia

Sentido Phenicia

Resort vid stranden. Läge Sentido Phenicia är ett fyrstjärnigt hotell omgivet av vajande palmer och olivträd beläget intill det vackra Medelhavet. Här har du nära till flera sevärdheter och upplevelser som Hammamet Medina och hamn, marknader samt köpcentret Costa Mall. Passa på att göra en dagsutfly...

Fullt Läs mer
Magic Life Africana

Magic Life Africana

Resort med 5 Stjärnor. Läge I charmiga Hammamet hittar du det fantastiska femstjärniga hotellet Magic Life Africana, en ljuvlig oas beläget vid stranden. Hotellet ligger nära en mängd sevärdheter och upplevelser, bland annat Chartage Land, köpcentret Costa Mall och Yasmine Marina. Rum Känn dig som h...

Fullt Läs mer
Les Orangers Garden

Les Orangers Garden

Resort med 5 Stjärnor. Läge Med det vackra Medelhavet som närmsta granne, bland apelsinträd och väldoftande jasminblommor finner du detta fantastiska femstjärniga hotell. Med sitt perfekta läge tar du dig enkelt till stadens centrum och till flertalet sevärdheter. För golfälskaren har du nära till d...

8 dagar från 15 497:- Läs mer
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • klarna logo
  • SRF logo
  • visa logo
  • iata logo