Skip to main content
Tunisienspecialisten

Hammamet, Tunisien

Som en hand utsträckt mot Europa, bara 140 km från Sicilien, njuter Cap Bon-halvön med dofterna av jasmin och hibiskus, färgerna på vinträd, apelsin, mandarin och citronträd som böjer sig under tyngden av deras frukt lockar till många fotografier. 

Vid foten av denna halvö ligger Hammamet, Tunisiens äldsta och hittills största turistcentrum.  

Namnet på staden syftar på Hammamet och påminner om de termalbad och privata bad som fanns i detta område även under antiken.  

Europeiska rika människor som kom hit på 1920-talet upptäckte Hammamet för turism. Den rumänske miljonären George Sebastian byggde en magnifik villa 3 km från Medinan dit han bjöd in konstälskare och medlemmar i det höga samhället. Paul Klee och André Gide brukade hälsa på, Rommel var här under kriget och lite senare skrev Winston Churchill sina memoarer här. För närvarande ägs villan av staten och är öppen för besökare.  

Här finns det internationella kulturcentret. 
På 1960-talet blev Hammamet en mötesplats för avantgardet, vilket snart ledde till en tillströmning av fler och fler turister som ville ta vara på de vackra stränderna, varma havet och platsens charm.  

Här finns hotell för alla smaker, från ren lyx till lite enklare. Hotellen är byggda både norr och söder om Medinan  

I Hammamet finns Tunisiens äldsta och största turistcentrum. Vad som är värt att se är främst, Kasbah (fästningen) och International Cultural Center. Du kan besöka Medina - en gammal arabisk stad med många affärer och en liten marknad. 

Hammamet är främst känd som badort dit såväl utländska som inhemska turister reser. Staden präglas därför av många hotell, restauranger och stränder.  

Men tack vare tidigare föreskrifter om att byggnader inte fick vara högre än träd, har staden kvar sin småstadskaraktär. Stadskärnan är pittoresk med många butiker och restauranger, och har en välbevarad Medina från 1400-talet. 12 km söder om centrum ligger det nybyggda turistområdet Hammamet Yasmine med marina och höga lyxhotell.  

Staden är en av de rikaste orterna i Tunisien. Detta märks inte minst inne i staden och dess omgivningar. Den östra kusten är den mest välmående delen av Tunisien och orterna där har en levnadsstandard som ligger långt över normal tunisisk levnadsstandard. Ändå är levnadsförhållandena mycket olika för Hammamets invånare. Trots att en del har god ekonomi finns ändå en omfattande fattigdom, och kontrasterna mellan fattiga och rika kan vara mycket stora. 

 

 

Fritextsökning

Film

Karta

The Sindbad

Fullt
The Sindbad

Hotell vid stranden i centrum av Hammamet. Läge Endast 1,5 km från Hammamets centrum ligger detta femstjärniga hotell i en magnifik grönskande trädgård omgiven av palmer och exotiska växter. Det fantastiska läget vid stranden låter dig njuta av varm sand under fötterna och salta bad i Medelhavet. Ru...Läs mer

Sentido Phenicia

8 dagar från 9 097:-
Sentido Phenicia

Resort vid stranden. Läge Sentido Phenicia är ett fyrstjärnigt hotell omgivet av vajande palmer och olivträd beläget intill det vackra Medelhavet. Här har du nära till flera sevärdheter och upplevelser som Hammamet Medina och hamn, marknader samt köpcentret Costa Mall. Passa på att göra en dagsutfly...Läs mer

Magic Life Africana

Fullt
Magic Life Africana

Resort med 5 Stjärnor. Läge I charmiga Hammamet hittar du det fantastiska femstjärniga hotellet Magic Life Africana, en ljuvlig oas beläget vid stranden. Hotellet ligger nära en mängd sevärdheter och upplevelser, bland annat Chartage Land, köpcentret Costa Mall och Yasmine Marina. Rum Känn dig som h...Läs mer

Les Orangers Garden

8 dagar från 12 697:-
Les Orangers Garden

Resort med 5 Stjärnor. Läge Med det vackra Medelhavet som närmsta granne, bland apelsinträd och väldoftande jasminblommor finner du detta fantastiska femstjärniga hotell. Med sitt perfekta läge tar du dig enkelt till stadens centrum och till flertalet sevärdheter. För golfälskaren har du nära till d...Läs mer

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • klarna logo
  • SRF logo
  • visa logo
  • iata logo