Skip to main content
Tunisienspecialisten

Monastir, Tunisien

 I närheten av Sousse ligger staden Monastir som hämtad ur drömmarnas värld, med ett milt klimat, en strålande blå himmel och ett glittrande hav. Den varma och vänliga atmosfären inbjuder till en både avslappnande och spännande semester. Monastir är en modern stad, men ändå förvånas man över det historiska arvet och traditionernas ständiga närvaro. Staden lever i skydd av sin borg, ribaten, ett av Tunisiens mäktigaste monument. Njut av omgivningens vackra och färgstarka natur och av trevliga hotell som vill ge dig perfekt semester.

Upptäck Monastir

Monastir är en fängslande liten stad med uråldrig historia och vackra gamla monument som smälter in i den moderna stadsplanen. Den ligger på en udde omgiven av ett safirblått och skiftande hav med tusen möjligheter. I närheten av de finkorniga sandstränderna och de bekväma semesterhotellen, mellan två halvöar ligger den pittoreska fiskehamnen. Den lever upp varje dag när de färgstarka fiskebåtarna kommer tillbaka lastade med sin silverfärgade fångst.

Här finns en kraftfull färgpalett, med moderna kritvita byggnader som möter gamla ockrafärgade murar. Olika nyanser hos tamarisker och olivträd, purpur hos bougainvilleor och hibiskusar, vita toner hos jasminbuskar och ett regnbågsskimrande vidsträckt hav bryter av mot palmernas jublande färg. I detta medelhavsområde, där solen lyser året om, dominerar palmträden.

Historia

Antikens gamla stad Ruspina försvarades av tjocka murar och utgjorde en av Julius Cesars poster under hans fälttåg i Afrika. Under medeltiden förvandlades staden till en mystikens plats och fick namnet Monastir. När den muslimska befästa klosterborgen ribaten uppfördes fick staden ett nytt uppsving. Monumentet grundades på 700-talet e.Kr. och under århundradenas lopp byggdes det sedan om till dagens imponerande byggnadsverk med spår från flera epoker. I ribaten finns ett islamiskt museum där man kan beundra handskrifter, graverade minnesstenar och framför allt ett magnifikt astrolabium från 927 e.Kr.

Denna respektingivande tid präglar staden än i dag. Flera gamla monument runt det stora torget vittnar om stadens historia. Bourguiba moskén hyllar minnet av det självständiga Tunisiens första president, som föddes 1903 i Monastir. Familjen Bouguibas mausoleum med sin gyllene kupol och sina två långsmala minareter är ett annat imponerande monument. Stadens kulturarv bjuder på ytterligare en aspekt. På muséet för hantverk och folkliga traditioner kan man beundra de vackra traditionella festdräkterna. De är helt broderade med paljetter och guldtråd.

 Lokala färger

Ströva längs de gamla kvarterens pittoreska gator, från övertäckta passager till doftande gränder. Upptäck en förtjusande värld av ljus, intryck, leenden och välbehag. Hela staden surrar av aktivitet. En kopparslagares butik ligger bredvid en stor mattbasar, en hantverkare arbetar i sin lilla bod och marknaden välkomnar dig med hänförande skrik, dofter och färger.

Monastir är ett litet fiskesamhälle som ligger mitt bland fält och fruktträdgårdar i ett vackert landskap. Man förundras över den upprymda stämningen på landet, över beduinernas originella dräkter och smycken.

Semester i Monastir

De flesta turister som besöker Monastir åker till Skanes och Dkhila, två finkorniga sandstränder som räknas till de vackraste längs hela den tunisiska kusten. Hotellen på denna badort håller mycket hög klass. Lyxhotellen ligger granne med familjehotell och modern underhållning och folkloreuppträdanden är återkommande inslag på programmet. Hotellen och anläggningarna för vattensport är väl utrustade och erbjuder ett rikt utbud av sportaktiviteter, som segling, windsurfing, skärmflygning, vattenskoter och andra vattensporter.

Om man gillar det kan man också ägna sig åt djuphavsdykning, ridning, tennis, bågskytte och beach-volley. Från någon av de trevliga turbåtarna kan man beundra kustens azurblå hav med många mindre och större öar. Man kan också besöka den trivsamma marinan där båtfolk från hela världen samlas och förlänga promenaden längs kusten till fiskehamnen och de märkliga El Khaliagrottorna som öppnar sig mot vågorna.

   

Fritextsökning

Hotell

Hotell

I närheten av Sousse ligger staden Monastir som hämtad ur drömmarnas värld, med ett milt klimat, en strålande blå himmel och ett glittrande hav. Den varma och vänliga atmosfären inbjuder till en både avslappnande och spännande semester.

Royal Thalassa Monastir

Fullt
Royal Thalassa Monastir

Lyx hotell vid stranden. Läge När du bor på Royal Thalassa Monastir på stranden i Monastir har du nära till Flamingo golfbana. Detta hotell har 5 stjärnor och ligger relativt nära Stade Mustapha Ben Jannet och Bourguiba Mausoleum. Rum Känn dig som hemma i ett av 280 luftkonditionerade rum med miniba...Läs mer

One Resort Aqua Park

Fullt
One Resort Aqua Park & Spa

Familjehotell vid stranden i Monastir. Läge Hotell One Resort ligger i Skanes/Monastir området vid den inbjudande stranden och i trädgården finns flera poolområden. Rum Känn dig som hemma i ett av 333 rum fördelade på två byggnader. Alla rum har telefon...Läs mer

Skanes Serail & Aquapark

8 dagar från 9 197:-
Skanes Serail & Aquapark

Lyxigt hotell vid stranden. Läge När du bor på Skanes Serail vid havet i Monastir har du nära till Flamingo golfbana och Stade Mustapha Ben Jannet. Gård för landsbygdsturism har 4 stjärnor och ligger relativt nära Bourguiba Mausoleum och Ribat i Monastir. Rum Känn dig som hemma i ett av de 214 luftk...Läs mer

Palmyra Holiday Resort & SPA

Fullt
Palmyra Holiday Resort & SPA

Familjehotell vid stranden i Monastir. Välkommen till ett paradis i Monastir, en plats för avkoppling och nöjen - allt som behövs finns vid Palmyra Holidays Resort & Spa. Läget är vid stranden, 1 kilometer från Monastirs Hippodrom, 6 kilometer från Monastirs flygplats och 14 kilometer från centrum i...Läs mer

Karta

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • klarna logo
  • SRF logo
  • visa logo
  • iata logo