Skip to main content
Tunisienspecialisten

Sharm el Sheikh, Egypten

Sharm el Sheikh är en idealisk semesterdestination året runt med sol, strand och fantastisk snorkling. Det klara vattnet i Röda havet, vackra stränder och korallrev gör området till en oas för vattensportentusiaster i alla åldrar. Här finns också sevärdheter som Naama Bay, Old Market och St. Catherine's Monastery.

Från en fiskeby har Sharm el Sheikh förvandlats till en modern badort med lyxresorter, spa-anläggningar och golfbanor. Områden som Naama Bay, Sharks Bay, Nabq Bay och Hadaba-platån erbjuder olika atmosfärer och möjligheter, från livliga butiker och nattliv till lugnare familjevänliga områden.

Området är känt för sin rika kulinariska scen, där du kan njuta av både internationella och lokala delikatesser. Det egyptiska köket erbjuder lätt kryddade rätter med kyckling, fisk och nötkött, och lokala specialiteter som Ful med ta'meya och Koshari är värda att prova.

Sammanfattningsvis är Sharm el Sheikh en komplett destination som lockar med soligt väder, vackra stränder, spännande undervattensäventyr och en mångfaldig kulturell upplevelse.

Karta

Fritextsökning
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • nets logo
  • SRF logo
  • visa logo
  • iata logo