Monastir

I närheten av Sousse ligger staden Monastir som hämtad ur drömmarnas värld, med ett milt klimat, en strålande blå himmel och ett glittrande hav. Den varma och vänliga atmosfären inbjuder till en både avslappnande och spännande semester. Monastir är en modern stad, men ändå förvånas man över det historiska arvet och traditionernas ständiga närvaro. Staden lever i skydd av sin borg, ribaten, ett av Tunisiens mäktigaste monument. Njut av omgivningens vackra och färgstarka natur och av trevliga hotell som vill ge dig perfekt semester.

Upptäck Monastir

Monastir är en fängslande liten stad med uråldrig historia och vackra gamla monument som smälter in i den moderna stadsplanen. Den ligger på en udde omgiven av ett safirblått och skiftande hav med tusen möjligheter. I närheten av de finkorniga sandstränderna och de bekväma semesterhotellen, mellan två halvöar ligger den pittoreska fiskehamnen. Den lever upp varje dag när de färgstarka fiskebåtarna kommer tillbaka lastade med sin silverfärgade fångst.

Här finns en kraftfull färgpalett, med moderna kritvita byggnader som möter gamla ockrafärgade murar. Olika nyanser hos tamarisker och olivträd, purpur hos bougainvilleor och hibiskusar, vita toner hos jasminbuskar och ett regnbågsskimrande vidsträckt hav bryter av mot palmernas jublande färg. I detta medelhavsområde, där solen lyser året om, dominerar palmträden.

Historia

Antikens gamla stad Ruspina försvarades av tjocka murar och utgjorde en av Julius Cesars poster under hans fälttåg i Afrika. Under medeltiden förvandlades staden till en mystikens plats och fick namnet Monastir. När den muslimska befästa klosterborgen ribaten uppfördes fick staden ett nytt uppsving. Monumentet grundades på 700-talet e.Kr. och under århundradenas lopp byggdes det sedan om till dagens imponerande byggnadsverk med spår från flera epoker. I ribaten finns ett islamiskt museum där man kan beundra handskrifter, graverade minnesstenar och framför allt ett magnifikt astrolabium från 927 e.Kr.

Denna respektingivande tid präglar staden än i dag. Flera gamla monument runt det stora torget vittnar om stadens historia. Bourguiba moskén hyllar minnet av det självständiga Tunisiens första president, som föddes 1903 i Monastir. Familjen Bouguibas mausoleum med sin gyllene kupol och sina två långsmala minareter är ett annat imponerande monument. Stadens kulturarv bjuder på ytterligare en aspekt. På muséet för hantverk och folkliga traditioner kan man beundra de vackra traditionella festdräkterna. De är helt broderade med paljetter och guldtråd.

 Lokala färger

Ströva längs de gamla kvarterens pittoreska gator, från övertäckta passager till doftande gränder. Upptäck en förtjusande värld av ljus, intryck, leenden och välbehag. Hela staden surrar av aktivitet. En kopparslagares butik ligger bredvid en stor mattbasar, en hantverkare arbetar i sin lilla bod och marknaden välkomnar dig med hänförande skrik, dofter och färger.

Monastir är ett litet fiskesamhälle som ligger mitt bland fält och fruktträdgårdar i ett vackert landskap. Man förundras över den upprymda stämningen på landet, över beduinernas originella dräkter och smycken.

Semester i Monastir

De flesta turister som besöker Monastir åker till Skanes och Dkhila, två finkorniga sandstränder som räknas till de vackraste längs hela den tunisiska kusten. Hotellen på denna badort håller mycket hög klass. Lyxhotellen ligger granne med familjehotell och modern underhållning och folkloreuppträdanden är återkommande inslag på programmet. Hotellen och anläggningarna för vattensport är väl utrustade och erbjuder ett rikt utbud av sportaktiviteter, som segling, windsurfing, skärmflygning, vattenskoter och andra vattensporter.

Om man gillar det kan man också ägna sig åt djuphavsdykning, ridning, tennis, bågskytte och beach-volley. Från någon av de trevliga turbåtarna kan man beundra kustens azurblå hav med många mindre och större öar. Man kan också besöka den trivsamma marinan där båtfolk från hela världen samlas och förlänga promenaden längs kusten till fiskehamnen och de märkliga El Khaliagrottorna som öppnar sig mot vågorna.

El Mouradi Skanes

Läge - El Mouradi Skanes ligger i den berömda semesterorten Monastir. Detta hotell har 4 stjärnor och ligger mellan Medelhavet och Palm Links golfbana. - Rum - Känn dig som hemma i ett av de 505 luftkonditionerade rummen med minibar. Rummen har privata balkonger. Med Wifi håller du dig uppkopplad och på rummet har du även satellit-tv. Privat...Läs mer

Royal Thalassa Monastir

Läge - När du bor på Royal Thalassa Monastir på stranden i Monastir har du nära till Flamingo golfbana. Detta hotell har 5 stjärnor. - Rum - Känn dig som hemma i ett av 280 luftkonditionerade rum med minibar och platt-tv. Med gratis wi-fi håller du dig uppkopplad och på rummet har du även satellit-tv. Privat badrum med badkar/dusch, gratis to...Läs mer8 dagarfrån 4 797:-

One Resort

Läge - Hotell One Resort ligger i Skanes/Monastir området vid den inbjudande stranden och i trädgården finns flera poolområden. - Rum - Känn dig som hemma i ett av 333 rum fördelade på två byggnader. Alla rum har telefon, satellit-tv, minibar och balkong. Badrummenr har badkar med handdusch, toalett och hårtork. Gratis Wifi. - Nöjen - För...Läs mer

Skanes Serail & Aquapark

Läge - Skanes Sérail Hotel är ett lyxigt hotell, beläget i den förtrollande och avkopplande miljön i Skanes Monastir turistområde. - Rum - Känn dig som hemma i ett av de Samtliga 224 rum som erbjuder rumsservice, badkar och dusch samt platt-tv med satellitkanaler. Gäster erbjuds även hårtorkar och värdeförvaringsskåp. Rummen har priva...Läs mer8 dagarfrån 4 297:-

Sahara Beach Aquapark Resort

Läge - Hotell Sahara Beach Aquapark ligger på stranden i Monastir med gratis äventyrsbad. Detta hotell har 3 stjärnor och ligger mellan Medelhavet och Palm Links golfbana. - Rum Känn dig som hemma i ett av de 1042 luftkonditionerade och rökfria rummen. Rummen har pivata balkonger. Med gratis Wi-fi håller du dig uppkopplad på rummet och i de...Läs mer

Palmyra Holiday Resort & SPA

Läge - Palmyra Holiday Resort ligger halvvägs mellan Sousse och Monastir, bara ett stenkast från stranden vid Tunisiens kust, i turistorten Skanes. - Rum - Palmyra Holiday Resort har bekväma rum med enkel inredning. Rummen har luftkonditionering och satellit-TV. - Nöje - Palmyra Holiday Resort erbjuder ett stort utbud av fritidsaktivitete...Läs mer