Skip to main content
Tunisienspecialisten

Hammamet

Mitt i denna välmående region ligger halvön Cap Bon med ett grönskande landskap som präglas av det milda havsklimatet. Hammamet är en stor semesterort som är känd för sina långa finkorniga sandstränder och för havets turkosskiftande skönhet.

Staden har en särskild charm, med sin gamla stadsdel medinan, som omges av gyllengula stadsmurar och trädgårdar där bougainvillea tävlar med hibiskus, kaktusar och jasminbuskar.

Med sin stadsmur som sköljs av vågorna och sin mäktiga borg från 1400-talet kan Hammamets medina erbjuda besökarna charmfullt vindlande gränder där tiden tycks ha stannat.

Besök i Hammamet 

Hammamet är en mycket charmig stad, med blåmålade dörrar som kontrasterar mot de bländande vita husväggarna som öppnar mot vackra butiker, konstgallerier och små muséer med traditionella dräkter.

Hantverk och traditioner 

Hammamet är en stad som formats av många olika kulturer. Idag är de förankrade i en tunisisk tradition som tar sig uttryck i de praktfulla traditionella dräkterna, den raffinerade kokkonsten och de gamla husens charm.

Hammamets kulturcentrum 

Runt omkring breder en attraktiv badort ut sig, där affärer och fritidsanläggningar ligger vägg i vägg med vackra blomsterprydda villor. Den rumänske aristokraten Georges Sebastians villa har nu blivit Hammamets internationella kulturcentrum, där man regelbundet anordnar konserter och utställningar.

En aktiv semester 

I Hammamet finns obegränsade möjligheter till fritidsaktiviteter. Havets alla attraktioner står till förfogande, tack vare de fina stränderna och det stora utbudet av aktiviteter på olika vattensportcentra. Andra aktiviteter som erbjuds är till exempel båtturer, djuphavsdykning, ridning och spel på Hammamets kasino.

Boende

De många logimöjligheterna i Hammamet, med allt från små familjehotell till stora lyxhotell, gör att alla kan få en intensiv semesterupplevelse.

Konferens

Med sina många attraktioner är Hammamet idealiskt för konferensarrangemang. Här finns ett stort urval högklassiga hotell, en kongresshall och flera samlingslokaler med kapacitet för upp till tusen kongress- eller konferensdeltagare.

 

Fritextsökning

Film

Karta

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • klarna logo
  • SRF logo
  • visa logo
  • iata logo