Tunisienspecialisten

Fler nyheter

 • Reseintyg och QR kod för inresande till Tunisien

  2021-06-16

  Vi kan härmed meddela våra resenärer som flyger från Stockholm eller Köpenhamn att det inte krävs en QR-kod på reseintyget vid ankomst till Monastir.

  För dig med en bokad paketresa gäller följande:

  Ingen karantän och inget PCR-test krävs:

  1. OM du är fullt vaccinerad (fått 2 doser). Du måste kunna visa upp ett intyg på att du fått bägge vaccindoser.
  2. OM du har haft Covid-19 och blivit frisk minst 6 veckor innan avresa. Du måste visa upp ett läkarintyg på att du har haft Covid-19.

  Om du inte är fullt vaccinerad krävs ett negativt PCR-test. Testet får högst vara 72 timmar gammalt innan din avresetid.

  För dig som endast bokat flygbiljett gäller följande:

  Ingen karantän och inget PCR-test krävs:

  1. OM du är fullt vaccinerad (fått 2 doser). Du måste kunna visa upp ett intyg på att du fått bägge vaccindoser.
  2. OM du har haft Covid-19 och blivit frisk minst 6 veckor innan avresa. Du måste visa upp ett läkarintyg på att du har haft Covid-19..

  För passagerare över 12 år som inte är fullt vaccinerade krävs ett negativt PCR-test. Testet får högst vara 72 timmar gammalt innan din avresetid.

  Innan avresa måste du fylla i den obligatoriska blanketten och skicka in den, du hittar den här: https://app.e7mi.tn/language

  Kom ihåg att ta med en kopia på blanketten på resan.

  Så funkar Covidbevis

  Covidbevis är en kommande kostnadsfri e-tjänst som visar att du är vaccinerad mot covid-19. Planen är att tjänsten ska öppna 1 juli i Sverige. Läs mer om vad Covidbevis är och hur du kan skaffa ett.

  https://www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis

 • Aktuell information

  2021-05-27

  - Är du fullt vaccinerad (fått 2 doser) krävs ingen karantän/självisolering och inget PCR-test. Du måste kunna visa upp ett intyg med QR-kod där det står att du är vaccinerad med bägge doser. 

  - Har du haft Corona inom de senaste 6 veckorna innan ditt avresedatum måste du visa upp ett läkarintyg.

  - För passagerare över 12 år (som inte är fullt vaccinerade) krävs ett negativt PCR-test med QR-kod. Testet får vara max 72 timmar gammalt innan din avresetid. 

  - Innan avresa måste du fylla i och skicka in en hälsodeklaration. Kom ihåg att även skriva ut en kopia som du tar med dig på resan. Följ länken för att komma till formuläret: https://app.e7mi.tn/language 

 • Uppdaterad information för inresande till Tunisien!

  2021-05-06

  Nedan finner du information om inresa till Tunisien från Sverige som gäller just nu.

  Var uppmärksam på att beslut om reglerna fattas för tre veckor i taget, men kan komma att ändras med kort varsel. Håll dig uppdaterad med den senaste informationen via vår hemsida.

  För paketresa gäller: 

  1. Karantän krävs ej vid bokad paketresa

  2. Resenärer som uppvisar ett giltigt certifikat för fullständig vaccination mot Covid-19 är undantagna från test. 

  3. Du måste visa upp ett negativt PCR-test OM du inte är fullt vaccinerad (d.v.s inte har fått 2 doser). Testet får vara max 72 timmar gammalt vid avresan. Barn under 12 år behöver inte visa upp ett negativt PCR-test.

  4. Du måste respektera Hälsoprotokollet gällande Covid-19 som ska tas med på resan.


  För endast flygresa gäller: 


  1. Du måste visa upp ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid avresan. Barn under 12 år behöver inte göra ett PCR-test.

  2. Innan avresa måste du fylla i och skriva ut en hälsodeklaration (en för varje resenär), https://app.e7mi.tn/language

  3. Du måste sitta i karantän i sju dagar på hotell och du måste göra bokningen innan avresa. Du behöver ha en hotellvoucher som du kan visa upp på flygplatsen. Hotellet bokas via Almena. Barn under 12 år behöver inte sitta i karantän.

  4. Du måste göra ett nytt PCR-test i Tunisien efter sju dagar i karantän. Du behöver boka testet innan avresa då du måste visa upp bokningsbekräftelsen på flygplatsen. Du bokar testet här: https://www.rdvtestcovid.tn

  5. Om testet är negativt behöver du inte längre sitta i karantän, annars gäller fortsatt karantän. Kostnaden för att göra ett PCR-test i Tunisien är minst 209 dinarer (ca 650 kronor).

  * Om du vaccinerats gäller samma regler som ovan, men du får sitta i karantän. Du behöver även kunna visa upp ett intyg om att du vaccinerats med de doser som krävs.

  * Tunisiska myndigheten godtar bara PCR-test, detta innebär att ett positivt anti-kroppstest inte ersätter ett PCR-test. Slumpvisa Covid-19 tester görs vid ankomst.

  * Det är viktigt att du kontrollerar att din reseförsäkring är giltig innan du reser. De flesta försäkringar gäller inte fullt ut när UD avråder från resor. Om din vanliga försäkring inte gäller behöver du köpa en tilläggsförsäkring. Almena rekommenderar ERV försäkring, denna kan du boka via vår hemsida.

   

 • Boka PCR-test och reseintyg enkelt

  2021-04-28

  Vi på Almena erbjuder våra kunder att enkelt boka tid för PCR-test och reseintyg med Vaccina. 

  Välj mellan 4 olika städer för tidsbokning. I Stockholm - på Arlanda, i Göteborg och i Malmö ges provsvar och läkarintyg samma dag som provtagningen. I Örebro ges provsvar och läkarintyg dagen efter provtagningen. Barn under 12 år behöver inte göra ett PCR-test. 

  Se till att vara ute i god tid med din bokning så du är garanterad en testtid. Observera dock att testet ej får vara äldre än 72h vid avresa. 

  Pris: 1395 SEK/test
  Följ länken för att boka tidhttps://reseintyg.vaccina.se/partner/

 • Uppdaterad information

  2021-04-21

  Tunisien har uppdaterat sina inreseregler för er med en Paketresa. Följande regler gäller:

  • Du måste visa upp ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid avresan. Barn under 12 år behöver inte visa upp ett negativt PCR-test. 
  • Respektera hälso protokollet gällande Covid-19. 
  • Karantän krävs ej vid bokad paketresa.

   

  Råd till våra resenärer:

  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.
  • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Om det är möjligt, färdas på annat sätt än med allmänna färdmedel eller kollektivtrafik.
  • Delta ej i större sociala sammanhang.
  • Om du får symtom som stämmer överens med Covid-19 i Tunisien ska du inte resa hem förrän du är frisk och har haft två symtomfria dagar.
Fritextsökning
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • klarna logo
 • SRF logo
 • visa logo
 • iata logo