Tunisienspecialisten

Fler nyheter

 • Ny information för dig som planerar resa till Tunisien!

  2020-07-06

  Idag 6 juli har vi ny information för dig som planerar en resa till Tunisien:

  För tuniniska medborgare krävs

  Alternativ 1:

  - Inget PCR-test

  - Obligatorisk karantän i 10 dagar på hotell på egen kostnad . Du behöver ha en hotellvoucher som bevisar detta. Hotellet bokas och betalas via Almena.

  ________________________________________________________

  Alternativ 2:

  - Ett analyscertifikat (PCR) som bevisar ett negativt resultat för COVID-19, vars slutdatum inte överstiger 72 timmar vid ankomsten till Tunisiens gränser. Testet måste tas max 120 timmar innan avresa.

  - Karantän i 1 vecka på hotell på egen kostnad. Du behöver ha en hotellvoucher som bevisar detta. Hotellet bokas via Almena.

  - Själisolering i 1 vecka i eget hushåll.

  ________________________________________________________

  För barnfamiljer:

  Inget behov av ett PCR-test för barn under 12 år på flyg till Tunisien enligt instruktioner från hälsoministeriet (Själisolering i 14 dagar i eget hus med en av föräldrar).

  Svenska medborgare:

  - Du får resa in i Tunisien om du kan uppvisa att du har bostad där eller nära familj där. Till exempel make/maka, föräldrar eller barn. Angående karantän gäller samma som för tunisiska medborgare, se ovan. 

   
 • Viktig information för dig som har resa bokad med oss!

  2020-07-01

  Viktig information för dig som har en resa inbokad med Almena eller planerar en resa med oss:

  På grund av pandemin så har vi på Almena justerat vårt flygprogram för denna sommar, första aktuella avgången är 8/7 från Stockholm och Köpenhamn. För tur och returresor finns hemresor tillgängliga i augusti.

  För tuniniska medborgare som reser in Tunisien från 8 juli 2020 krävs ett PCR intyg för COVID-19, PCR-intyget får inte vara utfärdat mer än 72 timmar innan aversa, och måste göras max 120 timmar innan avresa. Där efter gäller en obligatorisk karantän i 1 vecka på hotell på egen kostnad och sedan 1 vecka i eget hushåll. Har men endast svenskt medborgarskap kan man inte resa in i Tunisien i nuläget.

  För dig som inte har PCR test finns möjligheten att göra detta på vårt kontor i Stockholm (Sveavägen 31) måndag 6/7, från 07.00. Du behöver ha en bokning för att göra testet samt ha anmält dig via mail till oss senast fredag 3/7 klockan 08.00. Testet betalas på plats och kostar 1850 SEK. Maila oss till info@almena.se med ditt bokningsnummer och meddela att du önskar göra testet i vårt kontor måndag 3/7 07.00. Testet kan göras för alla, även om du inte har svenskt personnummer.

  Alla ankommande passagerare måste vid incheckningen vid avgångsflygplatser presentera ett analyscertifikat (PCR) som bevisar ett negativt resultat för COVID-19, vars slutdatum inte överstiger 72 timmar vid ankomsten till Tunisiens gränser. Testet måste tas max 120 timmar innan avresa. Samt ha med sig en VOUCHER (Hotell bokning) för att komma ombord flyget. 

  Hotellet bokas och betalas via oss, och därefter får du en hotellvoucher. Se nedan för tillgängliga hotell. Meddela via mail vilket hotell du önskar att boka. 

  Hotell tillgängliga:

  Sousse: Palmyra Aquapark Kantaoui 3*

  Monstir: Palmyra Holiday Resort Skanes 3*

  Enkelrum:

  01 vuxen: ( 2200 SEK )

  Dubbelrum:

  2 vuxna: ( 4400 SEK)

  2 vuxna + 1 barn ( 0-2 år): (4400 SEK)

  2 vuxna + 1 barn ( 2-11,99 år): ( 5300 SEK)

   

  Trippelrum:

  2 vuxna + 1 barn ( över 12 år): ( 6400 SEK)

  3 vuxna: ( 6400 SEK)

  Familjerum:

  2 vuxna + 2 barn ( 2-11,99 år):  ( 6400 SEK)

  2 vuxna + 1 barn ( 2-11,99 år)+1 barn ( över 12 år): ( 7400 SEK)

  Fyrbäddsrum:

  2 vuxna + 2 barn ( över 12 år): ( 8500 SEK )

   

  Iinkluderat i priserna:

   

  7 nätter med hel pension med transfert från flygplats till hotell, Stadskatt ingår

  Internet/gatis wi-fi på rummen & Luftkonditionerin inkl 02 två flaskor vatten per dag.

   

   
   
   
   
 • Uppdaterad information för inresande till Tunisien!

  2020-06-25

  Idag 25 juni, fattade tunisiska myndigheter nytt beslut

  För alla resenärer krävs det att man har med sig ett PCR-test när man anländer till Tunisien. Där efter gäller karantän i 1 vecka på hotell på egen kostnad. PCR-intyget får inte vara utfärdat mer än 72 timmar innan aversa, och måste göras max 120 timmar innan avresa. 

  Har du en resa inbokad med oss kommer vi återkomma med information om vilka hotell som finns tillgängliga och vi kommer hjälpa dig vidare. Bedömningar görs veckovis, och vi håller er uppdaterade! 

   
 • Angående karantän/covid-19

  2020-06-05

  Från den 4 juni 2020, fram till den 14e juni kommer tunisiska återvändande behöva sätta sig i karantän på ett hotell under en period av sju dagar på egen kostnad och sju ytterligare dagar av noggrann hälsoövervakning. Observera även att fram tills dess tar Tunisien endast emot officiella flygningarna eller hemflygplanen för medborgare som varit strandade utomlands.

  Tunisien välkomnar turister igen. Detta kommer bekräftas på presskonferensen som planeras in den 14 juni. Landet har implementerat ett hälsoprotokoll för turistanläggningar och myndigheterna har inte lämnat några detaljer om hälsoåtgärder som kommer att vidtas vid gränserna. Vi återkommer med vid aktuelle ändringar, eller när vi har mer uppdaterad information!

   
   
   
   
   
 • Information om Coronavirus

  2020-03-13

  Så länge Utrikes departementet inte avråder från resor till och från Tunisien fortsätter våra flygresor som vanligt enligt tidtabell.

  Almena följer alltid Utrikes departementets reserekommendationer. 

  Vi följer nyheterna och informerar oss dagligen om Utrikes departementets uppdateringar. Skulle situationen ändra sig informerar vi alla våra resenärer. Som ett litet tips rekommenderar vi alla våra resenärer att ladda ner Utrikes departementets app Resklar samt att informera sig dagligen.

   
   
   
   
Fritextsökning