Tunisienspecialisten

Fler nyheter

 • Nya inreseregler till Tunisien från den 26 Feb 2022

  2022-02-26

  Från och med den 26 Februari 2022 är det nya inreseregler som gäller för Tunisien:

  1.  För personer under 18 år
   Inget krav på uppvisande av vaccinationspass eller PCR-test, oavsett om du är vaccinerad eller ej.
  2. För personer över 18 år
   - Fullvaccinerade personer (minst 2 doser)
   Behöver inget PCR-test för att komma in i Tunisien, allt du behöver är att visa upp ditt vaccinationspass vid avresa.
   - Ovaccinerade personer 
   Om du inte är fullvaccinerad måste du visa upp testsvar med QR-kod från ett negativt antigen/snabbtest (max 24 timmar gammalt vid incheckning) eller ett PCR-test (max 48 timmar gammalt vid incheckning). Detta gäller även barn över 6 år. 

  Karantän:
  Ingen karantän krävs.

  Mellanlandning:
  Kontrollera vad som gäller i det land där du mellanlandar eller reser igenom på väg till eller från Tunisien (om du bokat reguljärflyg via oss).

  Observera: 
  Beslut om regler kan ändras med kort varsel. Det är ditt ansvar som resenär att hålla dig uppdaterad med vilka regler som gäller inför din resa. 

 • Inresebestämmelser från och med den 25 aug 2021

  2021-08-25

  Inresa till Tunisien tillåts, men med flera restriktioner:

  • Du måste visa upp ett negativt PCR-test med QR-kod som är max 72 timmar gammalt vid avresan. Detta gäller även personer som är fullvaccinerade, men inte barn under 12 år.
  • Innan avresa måste du fylla i en hälsodeklaration, som kontrolleras vid avresa. Hälsodeklarationen ska skrivas ut och signeras. Följ länken för att komma till formuläret: https://app.e7mi.tn/language 
  • Du måste sitta i karantän i tio dagar när du kommit till Tunisien. Fullvaccinerade och ensamresande barn (under 18 år) får sitta i karantän på valfri plats (Egen bostad). Om du inte är fullvaccinerad måste du sitta i karantän på hotell. Även barn måste sitta i karantän om de reser med ovaccinerade vuxna. Du måste boka och betala hotellet innan avresa och visa upp på flygplatsen.
  • Du måste göra ett nytt PCR-test i Tunisien efter 7–10 dagar i karantän. Om testet är negativt behöver du inte längre sitta i karantän, annars gäller fortsatt karantän. Kostnaden för att göra ett PCR-test i Tunisien är minst 209 dinarer (ca 650 kronor). 
  • PCR-test krävs oftast för att komma in på flygplatsen vid avresa från Tunisien. Gäller också fullvaccinerade.

  Beslut om reglerna kan ändras med kort varsel. Tunisiska myndigheter godtar bara PCR-test. Ett positivt anti-kroppstest ersätter inte ett PCR-test. Ibland finns oklarheter om tolkningen av reglerna, men kontrollerna är oftast noggrann vid flygplatsen. Slumpvisa Corona tester görs vid ankomst. 

 • FÖR ALLA RESENÄRER SOM SKA TILL TUNISIEN DEN 21 JULI

  2021-07-19

  ⚠️PÅMINNELSE:  FÖR ALLA RESENÄRER SOM SKA TILL TUNISIEN DEN 21 JULI⚠️

  Enligt nya regler från den 10 juli är ett negativt PCR-test med en QR-kod obligatoriskt för ALLA resenärer som ska till Tunisien, oavsett om du är vaccinerad eller har haft Covid. Testet får vara högst 72 timmar gammalt vid incheckning.

  Innan avresa måste du fylla i den obligatoriska blanketten och skicka in den, du hittar den här: https://app.e7mi.tn/language.
  Kom ihåg att ta med en kopia på blanketten på resan (1 per resenär).

  Barn under 12 år behöver ej visa upp ett PCR-test.

  Observera att restriktioner och rutiner kan komma att ändras med kort varsel från myndigheterna gällande rekommendationer och beslut.
  Vi uppdaterar informationen löpande på vår hemsida och kan även skicka ut mejl till berörda resenärer. Det är viktigt att du som resenär håller dig informerad om vad som gäller under din vistelse i Tunisien. 

   

  Vi önskar dig en trevlig resa!

   

 • FÖR INRESANDE TILL SVERIGE

  2021-07-18

  ⚠️  PÅMINNELSE: FÖR INRESANDE TILL SVERIGE ⚠️

  Svenska medborgare och  utländska medborgare som är folkbokförda i Sverige, har giltigt uppehållstillstånd, uppehållsrätt eller uppehållsstatus  behöver inte Covid-19-test för att komma in i Sverige.

  För mer information:

  https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/granspolisen/sa-paverkas/

 • Nya regler gällande PCR-test

  2021-07-01

  FÖR ALLA RESENÄRER SOM SKA TILL TUNISIEN DEN 7 JULI.

  Är du fullt vaccinerad (har fått 2 vaccindoser) behöver du ej ta ett PCR-test, det räcker med ett vaccinintyg med en QR-kod. 

  De resenärer som inte är fullt vaccinerade måste visa upp ett negativt PCR-test med en QR-kod. Testet får vara högst 72 timmar gammalt vid incheckning.

  Innan avresa måste du fylla i den obligatoriska blanketten och skicka in den, du hittar den här: https://app.e7mi.tn/language.

  Kom ihåg att ta med en kopia på blanketten på resan.

  Barn under 12 år behöver ej visa upp ett PCR-test.

  Du kan boka ditt PCR-test via länken: https://sveavaccin.se/vara-mottagningar

  NYA REGLER GÄLLANDE PCR-TEST FRÅN OCH MED DEN 10 JULI.

  Enligt nya regler från den 10 juli är ett negativt PCR-test med en QR-kod obligatoriskt för ALLA resenärer som ska till Tunisien, oavsett om du är vaccinerad eller har haft Covid. Testet får vara högst 72 timmar gammalt vid incheckning.

  Innan avresa måste du fylla i den obligatoriska blanketten och skicka in den, du hittar den här: https://app.e7mi.tn/language.

  Kom ihåg att ta med en kopia på blanketten på resan.

  Barn under 12 år behöver ej visa upp ett PCR-test.

  Har du frågor eller funderingar är du välkommen att mejla till oss www.info@almena.se

   

Fritextsökning
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • klarna logo
 • SRF logo
 • visa logo
 • iata logo