Tunisienspecialisten

Fler nyheter

 • Inresebestämmelser från och med den 25 aug 2022

  2021-08-25

  Inresa till Tunisien tillåts, men med flera restriktioner:

  • Du måste visa upp ett negativt PCR-test med QR-kod som är max 72 timmar gammalt vid avresan. Detta gäller även personer som är fullvaccinerade, men inte barn under 12 år.
  • Innan avresa måste du fylla i en hälsodeklaration, som kontrolleras vid avresa. Hälsodeklarationen ska skrivas ut och signeras. Följ länken för att komma till formuläret: https://app.e7mi.tn/language 
  • Du måste sitta i karantän i tio dagar när du kommit till Tunisien. Fullvaccinerade och ensamresande barn (under 18 år) får sitta i karantän på valfri plats (Egen bostad). Om du inte är fullvaccinerad måste du sitta i karantän på hotell. Även barn måste sitta i karantän om de reser med ovaccinerade vuxna. Du måste boka och betala hotellet innan avresa och visa upp på flygplatsen.
  • Du måste göra ett nytt PCR-test i Tunisien efter 7–10 dagar i karantän. Om testet är negativt behöver du inte längre sitta i karantän, annars gäller fortsatt karantän. Kostnaden för att göra ett PCR-test i Tunisien är minst 209 dinarer (ca 650 kronor). 
  • PCR-test krävs oftast för att komma in på flygplatsen vid avresa från Tunisien. Gäller också fullvaccinerade.

  Beslut om reglerna kan ändras med kort varsel. Tunisiska myndigheter godtar bara PCR-test. Ett positivt anti-kroppstest ersätter inte ett PCR-test. Ibland finns oklarheter om tolkningen av reglerna, men kontrollerna är oftast noggrann vid flygplatsen. Slumpvisa Corona tester görs vid ankomst. 

 • FÖR ALLA RESENÄRER SOM SKA TILL TUNISIEN DEN 21 JULI

  2021-07-19

  ⚠️PÅMINNELSE:  FÖR ALLA RESENÄRER SOM SKA TILL TUNISIEN DEN 21 JULI⚠️

  Enligt nya regler från den 10 juli är ett negativt PCR-test med en QR-kod obligatoriskt för ALLA resenärer som ska till Tunisien, oavsett om du är vaccinerad eller har haft Covid. Testet får vara högst 72 timmar gammalt vid incheckning.

  Innan avresa måste du fylla i den obligatoriska blanketten och skicka in den, du hittar den här: https://app.e7mi.tn/language.
  Kom ihåg att ta med en kopia på blanketten på resan (1 per resenär).

  Barn under 12 år behöver ej visa upp ett PCR-test.

  Observera att restriktioner och rutiner kan komma att ändras med kort varsel från myndigheterna gällande rekommendationer och beslut.
  Vi uppdaterar informationen löpande på vår hemsida och kan även skicka ut mejl till berörda resenärer. Det är viktigt att du som resenär håller dig informerad om vad som gäller under din vistelse i Tunisien. 

   

  Vi önskar dig en trevlig resa!

   

 • FÖR INRESANDE TILL SVERIGE

  2021-07-18

  ⚠️  PÅMINNELSE: FÖR INRESANDE TILL SVERIGE ⚠️

  Svenska medborgare och  utländska medborgare som är folkbokförda i Sverige, har giltigt uppehållstillstånd, uppehållsrätt eller uppehållsstatus  behöver inte Covid-19-test för att komma in i Sverige.

  För mer information:

  https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/granspolisen/sa-paverkas/

 • Nya regler gällande PCR-test

  2021-07-01

  FÖR ALLA RESENÄRER SOM SKA TILL TUNISIEN DEN 7 JULI.

  Är du fullt vaccinerad (har fått 2 vaccindoser) behöver du ej ta ett PCR-test, det räcker med ett vaccinintyg med en QR-kod. 

  De resenärer som inte är fullt vaccinerade måste visa upp ett negativt PCR-test med en QR-kod. Testet får vara högst 72 timmar gammalt vid incheckning.

  Innan avresa måste du fylla i den obligatoriska blanketten och skicka in den, du hittar den här: https://app.e7mi.tn/language.

  Kom ihåg att ta med en kopia på blanketten på resan.

  Barn under 12 år behöver ej visa upp ett PCR-test.

  Du kan boka ditt PCR-test via länken: https://sveavaccin.se/vara-mottagningar

  NYA REGLER GÄLLANDE PCR-TEST FRÅN OCH MED DEN 10 JULI.

  Enligt nya regler från den 10 juli är ett negativt PCR-test med en QR-kod obligatoriskt för ALLA resenärer som ska till Tunisien, oavsett om du är vaccinerad eller har haft Covid. Testet får vara högst 72 timmar gammalt vid incheckning.

  Innan avresa måste du fylla i den obligatoriska blanketten och skicka in den, du hittar den här: https://app.e7mi.tn/language.

  Kom ihåg att ta med en kopia på blanketten på resan.

  Barn under 12 år behöver ej visa upp ett PCR-test.

  Har du frågor eller funderingar är du välkommen att mejla till oss www.info@almena.se

   

 • Reseintyg och QR kod för inresande till Tunisien

  2021-06-16

  Vi kan härmed meddela våra resenärer som flyger från Stockholm eller Köpenhamn att det inte krävs en QR-kod på reseintyget vid ankomst till Monastir.

  För dig med en bokad paketresa gäller följande:

  Ingen karantän och inget PCR-test krävs:

  1. OM du är fullt vaccinerad (fått 2 doser). Du måste kunna visa upp ett intyg på att du fått bägge vaccindoser.
  2. OM du har haft Covid-19 och blivit frisk minst 6 veckor innan avresa. Du måste visa upp ett läkarintyg på att du har haft Covid-19.

  Om du inte är fullt vaccinerad krävs ett negativt PCR-test. Testet får högst vara 72 timmar gammalt innan din avresetid.

  För dig som endast bokat flygbiljett gäller följande:

  Ingen karantän och inget PCR-test krävs:

  1. OM du är fullt vaccinerad (fått 2 doser). Du måste kunna visa upp ett intyg på att du fått bägge vaccindoser.
  2. OM du har haft Covid-19 och blivit frisk minst 6 veckor innan avresa. Du måste visa upp ett läkarintyg på att du har haft Covid-19..

  För passagerare över 12 år som inte är fullt vaccinerade krävs ett negativt PCR-test. Testet får högst vara 72 timmar gammalt innan din avresetid.

  Innan avresa måste du fylla i den obligatoriska blanketten och skicka in den, du hittar den här: https://app.e7mi.tn/language

  Kom ihåg att ta med en kopia på blanketten på resan.

  Så funkar Covidbevis

  Covidbevis är en kommande kostnadsfri e-tjänst som visar att du är vaccinerad mot covid-19. Planen är att tjänsten ska öppna 1 juli i Sverige. Läs mer om vad Covidbevis är och hur du kan skaffa ett.

  https://www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis

Fritextsökning
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • klarna logo
 • SRF logo
 • visa logo
 • iata logo