God mat och spännande kultur

Tunisien bjuder förstås på riktigt god mat. Matkulturen har många likheter med den i Marocko och bjuder på härligt kryddiga och färgstarka rätter. Couscous anses vara Tunisiens nationalrätt och serveras i en mängd olika varianter, gärna med lammkött. Längs kusten fiskar man givetvis även såväl fisk som skaldjur, vilket avspeglas i köket där. Även vegetarianer och veganer kommer att hitta många goda rätter i Tunisien då det Nordafrikanska köket gärna bjuder på grönsaksbaserade rätter.

Hammambad är nästan obligatoriskt vid Tunisien-resor. Här blir du renskrubbad från smuts med en handske av hampa i ett hett ångrum, och både kroppen och själen fylls av energi. På flera av våra hotell finns lyxiga SPA-anläggningar där du verkligen kan skämma bort dig själv.

En tur till Saharaöknen med kamelritt och besök av grottor eller kanske en utflykt till saltsjön Chott el Jerdi blir ett oförglömligt minne. Här har till och med vissa scener i Star Wars spelats in!  Staden Hammamet och den tillhörande bukten bjuder på lång historia, en vackra stadsmurar och medeltida borgar, butiker, konstgallerier och museer.

Du som älskar golf kommer inte att bli besviken. Greens i toppklass med havsutsikt gör golfresan till ett rent nöje.  Den som föredrar en aktiv semester kommer att hitta ett rikt utbud av sportaktiviteter såsom dykning i fantastiskt klara vatten, windsurfing, skärmflygning, ridning, tennis, bågskytte, beach-volleyball och mycket mer. Läs mer om våra olika resmål för att få fler tips på aktiviteter och vad som finns att se och uppleva på respektive plats. Boka din Tunisien-resa idag! Sök- och bokningsformulär hittar du högst upp till höger på sidan eller ring oss på 08 - 25 00 18.