Sousse – Port El Kantaoui

 Höga palmer, tusenåriga fästningar och stadsmurar som reser sig högt över de långa finkorniga sandstränderna. Så ser Tunisiens Sahelkustlinje ut. Sousse är en stad full av kontraster, på samma gång historisk och modern samt full av liv. Stadens välbevarade gamla stadsdel medinan gör ett starkt intryck med sina gyllenfärgade stenmurar som vetter mot havet, sina marknader (souks) och gränder med shopping och ett myllrande folkliv. De moderna stadsdelarna signalerar fart och fläkt med palmkantade avenyer, hamnen, en mängd affärer och träffpunkter.

Strax utanför Sousse hittar du Port El Kantaoui som lever upp till sitt namn, medelhavets hamnträdgård. Port El Kantaoui är helt uppförd i tunisisk stil med arabisk-andalusisk inspiration. Området är grönskande och har alla bekvämligheter i form av hotell, lägenheter, affärer och fritidsaktiviteter. Semesterbyns hjärta är marinan med 340 båtplatser och en förstklassig 36-håls golfklubb med två 18-håls golfbanor, Panorama och Sea Course.

 

En historisk stad

Sousse grundades troligen före Karthago av fenicierna som gav staden namnet Hadrumetum. På 500-talet f.Kr hamnade den under Kartagernas inflytande. På 100-talet e.Kr blev den ett blomstrande romerskt handelscentrum.

Staden erövrades under en kort period av vandalerna och fick namnet Hunericopolis. Bysantinerna kallade den för Justinianopolis, innan den erövrades av araberna under Okba Ibn Nafaa som anlade staden Kairouran.

Under den arabiska aghlabiddynastins välde får Sousse ett nytt uppsving. Staden har ett strategiskt läge vid kusten och invaderas succesivt av vikingarna på 1100-talet e.Kr, spanjorerna på 1500-talet e.Kr och av fransmännen på 1600-talet. Under andra världskriget utsattes staden för svåra bombanfall. Sousse har en rik historia som genom sina sällsynta monument är ständigt närvarande.

Besök i Medinan

 

Av de olika sevärdheter som Sousse har att erbjuda är medinan den klart förnämsta. Innanför skyddsmurarna finns en rad monument av högsta dignitet.

·       Ribaten är en fästning från 700-talet e.Kr, som ursprungligen var avsedd att inhysa en grupp muslimska asketer som hade till uppgift att bevaka kusten. År 821 e.Kr lät den aghlabidiske emiren Ziyadet Allah bygga till ett vakttorn. 1968 restaurerades ribaten så att den återfick sitt ursprungliga skick.

·       Stora moskén uppfördes av den aghlabidiske emiren Abou El Abbes Mohamed år 850 e.Kr. De bröstvärnsförsedda kvaderstensmurarna är i hörnen försedda med tjocka runda torn och får byggnaden att likna en fästning.

 

·       Souken - handelskvarteren - är delvis täckta och löper tvärs igenom medinan. Här finns hantverksbodar och moriska kaféer om vartannat.

·       Kasban är ett imponerande citadell som byggts ut under seklernas lopp och som dominerar hela medinan från toppen av en höjd. Det höga fyrkantiga tornet, Tour Khalef, är en ”manar” (fyr) som uppfördes 859 e.Kr. Från toppen av det trettio meter höga tornet kan besökarna beundra panoramautsikten över hela staden och inlandet.

·         Museet, i närheten av Tour Khalef, innehåller en stor samling romerska mosaiker som till stor del härstammar från utgrävningar i El Jem.

·         Koubban är en unik byggnad som uppfördes på medeltiden, med en stor kupol täckt av zickzack mönstrade räfflor.

·         Muséet för hantverk och folkliga traditioner har inretts i ett före detta karavanhärbärge i nära anslutning till koubban. Här skildras det traditionella livet (giftermål, olika yrken och så vidare) med hjälp av gamla bruksföremål.

 

Aktiv semester

Golf, Segling, tennis och ridsport…. Om du vill ha en aktiv semester har du bara att välja mellan Sousse och Port El Kantaoui. På olika anläggningar för vattensport erbjuds en hel rad aktiviteter och den som gillar sportdykning kan utforska lättillgängliga, storslagna och färgstarka dyk vatten. Flera hotell och klubbar är mycket välutrustade när det gäller sportutrustning både för barn och vuxna. En stor gokartbana väntar i Monastir. Besök också den stora djurparken Friguia Park med sydafrikanska tema aktiviteter. I Sousse och Port El Kantaoui kan du även njuta av ett livligt nattliv.

Du kommer inte att tröttna på att ströva längs strandpromenaden eller i småbåtshamnen, eller beundra den gamla medinan med sina historiska monument. Säkert kommer du också att fascineras av de närliggande beduinbyarna. Sousse har också ett idealiskt utgångsläge för ett stort antal utflykter i hela Tunisien.

 

Thalasso terapi och Spa anläggningar

Söker du däremot avkoppling och vila står flera spa- och thalasso terapi anläggningar till ditt förfogande. Samtidigt njuter du av solen vid medelhavet och alla möjligheter till fritidsaktiviteter. Vissa exklusiva anläggningar erbjuder badterapi, massage och exotiska eller traditionella behandlingar.

I och runt Sousse kan du bekanta dig med nya och exotiska behandlingar som ayurveda, shiatsu, kinesisk massage eller exklusiv skönhetsvård. Vare sig det gäller en behandling för att koppla av, komma i form eller i något särskilt syfte, erbjuder dessa anläggningar givetvis hela spektrat av klassiska thalasso terapi behandlingar, som bubbelbad, alginpackningar, inhalation och olika typer av hydromassage. Allt detta i en exklusiv och ljus miljö, med ett leende och mycket skicklig behandlingspersonal.   

Pris från:
3 997:-
Dagar:8
Flyg & hotell, Tej Marhaba Sousse.
Incheckat bagage 27 kg + 8 kg handbagage. Mat ombord: Smörgås, dricka ingår.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Avgångar & priser

Sida 1 av 4

AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
16/3Arlanda1 veckaTej Marhaba 1 vecka3 997:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
23/3Arlanda1 veckaTej Marhaba 1 vecka3 997:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
16/3Köpenhamn1 veckaTej Marhaba 1 vecka4 023:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
23/3Köpenhamn1 veckaTej Marhaba 1 vecka4 023:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
30/3Arlanda1 veckaTej Marhaba 1 vecka4 097:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
6/4Arlanda1 veckaTej Marhaba 1 vecka4 297:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
20/4Arlanda1 veckaTej Marhaba 1 vecka4 297:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
19/6Arlanda1 veckaTej Marhaba 1 vecka4 297:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
30/3Köpenhamn1 veckaTej Marhaba 1 vecka4 305:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
6/4Köpenhamn1 veckaTej Marhaba 1 vecka4 305:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
13/4Köpenhamn1 veckaTej Marhaba 1 vecka4 305:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
19/6Köpenhamn1 veckaTej Marhaba 1 vecka4 305:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
17/7Köpenhamn1 veckaTej Marhaba 1 vecka4 305:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
13/4Arlanda1 veckaTej Marhaba 1 vecka4 697:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
20/4Köpenhamn1 veckaTej Marhaba 1 vecka4 729:-Boka

Hotell

Tej Marhaba

Tej Marhaba

Läge - Hotellet ligger i centrum av Sousse och Port El Kantaoui med Marinan ligger ca 6 km härifrån. Tej Marhaba är en perfekt utgångspunkt för att utforska stadens attraktioner. - Rum - Rummen...

Iberostar Diar El Andalous

Läge - Iberostar Diar El Andalous ligger vid stranden i anslutning till marinan och El Kantaoui golfklubb. - Rum - Känn dig som hemma i ett av 379 gästrum med minibarer. Rummen har privata balkonger. Med Wifi håller du dig uppkopplad och på rummet har du även satellit-tv. Privat badrum med badkar/dusch. - Nöjen - Luta dig tillbaka och sla...Läs mer8 dagarfrån 7 497:-

Hotell Marhaba

Läge - Hotell Marhaba ligger vid stranden i Sousse, nära till shopping och gallerior. - Rum - Känn dig som hemma i ett av 180 gästrum med minibarer. Rummen har privat balkong med utsikt över trädgården eller havet. Med Wifi håller du dig uppkopplad och på rummet har du även tv. Privat badrum med badkar/dusch, gratis toalettartiklar och hårtor...Läs mer8 dagarfrån 4 446:-

Hotell Marhaba Royal Salem Sousse

Läge - Marhaba Royal Salem ligger vid stranden i Sousse, mellan Sousse centrum och marinan i Port El Kantaoui. - Rum - Känn dig som hemma i ett av de 316 luftkonditionerade rummen med pentry. Rummen har privata balkonger och minibar. Med Wifi håller du dig uppkopplad och på rummet har du även satellit-tv. Privat badrum med badkar/dusch. - N...Läs mer8 dagarfrån 4 588:-

Mövenpick Resort & Marine Spa Sousse

Läge - Hotellet ligger vid stranden i Sousse och Port El Kantaoui med Marinan ligger ca 6 km härifrån. Mövenpick Resort & Marine Spa är en perfekt utgångspunkt för att utforska stadens attraktioner. - Rum - Känn dig som hemma i ett av 618 luftkonditionerade rum med minibar och LCD-tv. Rummen har privata balkonger. Satellit-tv står för underhå...Läs mer8 dagarfrån 5 435:-

Marhaba Palace

Läge Marhaba Palace ligger på stranden i centrum av Marinan Port El Kantaoui, nära till shopping, restauranger och Port El Kantaoui Golfklubb. Rum Känn dig som hemma i ett av 333 gästrum med minibarer. Rummen har privata balkonger. Med Wifi håller du dig uppkopplad och på rummet har du även satellit-tv. Privat badrum med badkar/dusch. Nöjen Ho...Läs mer8 dagarfrån 4 588:-

Tej Marhaba

Läge - Hotellet ligger i centrum av Sousse och Port El Kantaoui med Marinan ligger ca 6 km härifrån. Tej Marhaba är en perfekt utgångspunkt för att utforska stadens attraktioner. - Rum - Rummen har balkong eller terrass, luftkonditionering, wifi, TV, telefon, kassafack, minibar och privat badrum. - Nöjen - Under dagens lopp kan du njuta a...Läs mer8 dagarfrån 3 997:-

El Mouradi Club

Läge - El Mouradi Club El Kantaoui ligger vid stranden i anslutning till marinan och El Kantaoui golfklubb. - Rum - Känn dig som hemma i ett av de 801 luftkonditionerade rummen med minibar. Med gratis wi-fi håller du dig uppkopplad och på rummet har du även satellit-tv. Privat badrum med badkar. Hotellet har familjerum. - Nöjen - Hotellet...Läs mer8 dagarfrån 4 870:-

El Mouradi Palace

Läge - El Mouradi Palace ligger vid en fantastisk strand i anslutning till marinan och El Kantaoui golfklubb. - Rum - Känn dig som hemma i ett av 515 rum med minibar. Rummen har privata balkonger. Satellit-tv står för underhållningen, medan internet/wi-fi erbjuds mot en tilläggsavgift. Privat badrum med badkar och gratis toalettartiklar. - ...Läs mer8 dagarfrån 5 597:-

Jaz Tour Khalef

Läge - Jaz Tour Khalef ligger vid stranden i Sousse, nära till shopping och gallerior och ca 5 km från marinan och golfbanan i Kantaoui. - Rum - Känn dig som hemma i ett av 262 gästrum med minibar och kaffebryggare, samt gratis wifi och plasma tv med digitalkanaler. Rummen har privata balkonger. Privat badrum med badkar/dusch. - Nöjen - H...Läs mer7 dagarfrån 6 283:-

Marhaba Beach

Läge - Marhaba Beach ligger vid stranden i Sousse, nära till shopping och gallerior. - Rum - Känn dig som hemma i ett av 254 gästrum med minibarer. Rummen har privata balkonger. Med Wifi håller du dig uppkopplad och på rummet har du även satellit-tv. Privat badrum med badkar/dusch. - Nöjen - Hotellet erbjuder barnklubb med aktiviteter för...Läs mer8 dagarfrån 4 588:-

Concorde Green Park Palace

Läge - Hotellet är beläget vid stranden i Port El Kantaoui, 600 meter från El Kantaoui Golfklubb, 6,5 km från centrum i Sousse och 25 km från flygplatsen Monastir Habib Bourguiba. - Rum - Känn dig som hemma i ett av 452 luftkonditionerade rum med minibar, kaffe/te-bryggare och platt-tv. Rummen har privata inredda balkonger/terrasser. Med grat...Läs mer8 dagarfrån 7 129:-