Sousse – Port El Kantaoui

Sousse – Port El Kantaoui

Höga palmer, tusenåriga fästningar och stadsmurar som reser sig högt över de långa finkorniga sandstränderna. Så ser Tunisiens Sahelkust ut. Sousse är en stad full av kontraster, på samma gång historisk och modern samt full av liv. Stadens välbevarade Medina gör ett starkt intryck med sina gyllenfärgade stenmurar som vetter mot havet, sina souks, gränder och sina monument med ålderns patina, medan de moderna stadsdelarna signalerar fart och fläkt med palmkantade avenyer, hamnen, en mängd affärer och träffpunkter.

Strax utanför Sousse hittar du Port El Kantaoui som lever upp till sitt namn- Medelhavets hamnträdgård. Port El Kantaoui är helt uppförd i tunisisk stil med arabisk-andalusisk inspiration. Staden är grönskande och har alla bekvämligheter i form av hotell, lägenheter, affärer och fritidsaktiviteter. Semesterbyns hjärta är marinan med 340 båtplatser och en förstklassig golfbana.

En historisk stad

Sousse grundades troligen före Karthago av fenicierna som gav staden namnet Hadrumetum. På 500-talet före Kristus hamnade den under Kartagernas inflytande. På 100-Talet efter Kristus blev den ett blomstrande handelscentrum.

Staden erövrades under en kort period av vandalerna och fick namnet Hunericopolis. Bysantinerna kallade den för Justinianopolis, innan den erövrades av araberna under Okba Ibn Nafaa som anlade staden Kairouran.

Under den arabiska aghlabiddynastins välde får Sousse ett nytt uppsving. Sousse har ett strategiskt läge vid kusten och invaderas succesivt av vikingarna på 1100-talet, spanjorerna på 1500-talet och fransmännen på 1600-talet. Under andra världskriget utsattes staden för svåra bombanfall. Sousse har en rik historia som genom sina sällsynta monument är ständigt närvarande.

Besök i Medinan

Av de olika sevärdheter som Sousse har att erbjuda är Medinan den klart förnämsta. Innanför skyddsmurarna finns en rad monument av högsta dignitet.

·         Ribaten är en fästning från 700-talet, som ursprungligen var avsedd att inhysa en grupp muslimska asketer som hade till uppgift att bevaka kusten. År 821 lät den aghlabidiske emiren Ziyadet Allah bygga till ett vakttorn. År 1968 restaurerades Ribaten så att den återfick sitt ursprungliga skick.

·         Stora moskén uppfördes av den aghlabidiske emiren Abou El Abbes Mohamed år 850. De bröstvärnsförsedda Kvaderstensmurarna är i hörnen försedda med tjocka runda torn och får byggnaden att likna en fästning.

·         Souken är delvis täckta och löper tvärs igenom Medinan. Här finns hantverksbodar och moriska caféer om vartannat.

·         Kasban är ett imponerande citadell som byggts ut under seklernas lopp och som dominerar hela Medinan från toppen av en höjd. Det höga fyrkantiga tornet, Tour Khalef, är en ”manar”(fyr) som uppfördes 859. Från toppen av det trettio meter höga tornet kan besökarna beundra panoramautsikten över hela staden och inlandet.

·         Museet, i närheten av Tour Khalef, innehåller en stor samling mosaik som till stor del kommer från utgrävningsområdet i El Jem.

·         Koubban är en unik byggnad som uppfördes på medeltiden, med en stor kupol täckt av zickzack mönstrade räfflor.

·         Museet för hantverk och folkliga traditioner har inretts i ett före detta karavanhärbärge i nära anslutning till koubban. Här skildras det traditionella livet (giftermål, olika yrken och så vidare) med hjälp av gamla bruksföremål.

 

Aktiv semester

Golf, Segling, tennis och ridsport…Om du vill ha en aktivsemester har du bara att välja mellan Sousse och Port El Kantaoui. På olika anläggningar för vattensport erbjuds en hel rad aktiviteter och den som gillar sportdykning kan utforska lättillgängliga, storslagna och färgstarka dyk vatten. Flera hotell och klubbar är mycket välutrustade när det gäller sportutrustning både för barn och vuxna. En stor gokartbana väntar i Hergla, bara några minuter från Port El Kantaoui. Besök också den stora djurparken Friguia Park med sydafrikanska temaaktiviteter. I dessa två städer kan du även njuta av ett livligt nattliv.

Söker du däremot avkoppling och vila står flera spa- och thalasso terapi anläggningar till förfogande. Du kommer inte att trötta på att ströva längs strandpromenaden eller i småbåtshamnen, eller beundra den gamla Medinan med sina historiska monument. Säkert kommer du också att fascineras av de närliggande beduinbyarna. Sousse har också ett idealiskt läge för ett stort antal utflykter i hela Tunisien.

 

Thalasso terapi och Spa anläggningar

Sousse var först i Tunisien med Thalasso terapi och öppnades 1994 en första anläggning, belägen i nära anslutning till stadkärnan. Med tre anläggningar i port El Kataoui är regionen väl lämpad för havsbad av hög kvalitet, som utförs under medicinsk övervakning och med bästa utrustning. Samtidigt njuter du av solen vid medelhavet och alla möjligheter till fritidsaktiviteter. Vissa exklusiva anläggningar erbjuder också badterapi, många olika massagebehandlingar och exotiska eller traditionella behandlingar.

I och runt Sousse kan du bekanta dig med nya och exotiska behandlingar som ayurveda, shiatsu, kinesisk massage eller exklusiv skönhetsvård. Vare sig det gäller en behandling för att koppla av, komma i form eller i något särskilt syfte, erbjuder dessa anläggningar givetvis hela spektrat av klassiska thalasso terapi behandlingar, som bubbelbad, alginpackningar, inhalation och olika typer av hydromassage. Allt detta i en exklusiv och ljus miljö, med ett leende och mycket skicklig behandlingspersonal.

Pris från:
1 434:-
Dagar:1
Flygbiljett, Incheckat Bagage 27 kg + 8 kg handbagage. Mat ombord: Sandwich, dricka ingår.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Karta

Avgångar & priser

sida 1 av 17

AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
5/1Billund1 DagEndast Flyg Monastir Enkel resa2 674:-Boka
5/1Billund5 veckorLong-Stay Monastir Endast Flyg3 074:-Boka
5/1Köpenhamn1 DagEndast Flyg Köpenhamn - Monastir Enkel resa2 574:-Boka
5/1Köpenhamn5 veckorLong-Stay Monastir Endast Flyg3 174:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
9/2Billund1 DagEndast Flyg Monastir Enkel resa2 774:-Boka
9/2Billund5 veckorLong-Stay Monastir Endast Flyg3 574:-Boka
9/2Köpenhamn9 dagar Monastir Endast Flyg 9 dagar3 674:-Boka
9/2Köpenhamn16 dagar Monastir Endast Flyg 16 dagar3 374:-Boka
9/2Köpenhamn23 dagar Monastir Endast Flyg 23 dagar3 174:-Boka
9/2Köpenhamn1 DagEndast Flyg Köpenhamn - Monastir Enkel resa2 074:-Boka
9/2Köpenhamn37 dagarLong-Stay Monastir Endast Flyg 37 dagar3 374:-Boka
9/2Köpenhamn30 dagarLong-Stay Monastir Endast Flyg 30 dagar3 274:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
17/2Arlanda1 veckaEndast Flyg Arlanda - Monastir 1 vecka3 340:-Boka
17/2Arlanda2 veckorEndast Flyg Arlanda - Monastir 2 veckor2 670:-Boka
17/2Arlanda3 veckorEndast Flyg Arlanda - Monastir 3 veckor2 670:-Boka

Hotell Marhaba

Hotellet ligger 3 km från Sousse och tågstationen, samt bara 30 minuters bilresa från Monastir. Gratis parkering och en resedisk erbjuds också på hotellet. Detta hotell har 2 pooler bara 2 minuters promenad bort. Här erbjuds ett spa med massagebehandlingar, ett Thalasso terapicenter och underhållning 2 gånger i veckan. Hotellet har 180 rum, som har...Läs mer8 dagarfrån 3 674:-

Hotell Marhaba Royal Salem Sousse

Marhaba Royal Salem hotell ligger vid stranden, mindre än 5 km från Sousse strand, Ribat i Sousse och Olympiastadion. Port El Kantaoui Beach och Port El Kantaoui-hamnen ligger också mindre än en mil härifrån. Samtliga 316 rum erbjuder pentryn, balkonger och minibarer. När du bor på Royal Salem kan du koppla av vid deras utomhuspool, eller roa dig m...Läs mer8 dagarfrån 4 074:-

Mövenpick Resort & Marine Spa Sousse

Hotell Mövenpick Resort & Marine Spa är ett lyxhotell som ligger mitt i Sousse. 8 minuters promenad till Sousse strand och 7,7 km till Plage de Port El Kantaoui samt hamnen, Palm Links golfbana ligger 25 km bort. Hotellet har 618 rum och fullständigt Spa, Fitness center samt 2 utomhuspooler och takterrass! - ...Läs mer8 dagarfrån 5 474:-

Hotell Jinene Sousse

Idealt beläget med sina vackra gårdar vid utkanten av de magnifika stränderna vid Sousse och Port El Kantaoui hittar ni denna 3 stjärniga hotell. Detta hotell erbjuder ett stort utbud passandes för familjer, par och individuellt. Hotellet har 223 fullt luftkonditionerade rum och erbjuder aktiviteter från morgon till kväll, inomhus och utomhus pool,...Läs mer8 dagarfrån 4 874:-

Seabel Alhambra Beach Golf & Spa

Seabel Alhambra Beach Golf & Spa liggercentralt i Port El Kantaoui, i nordöstra Tunisien, mindra än 2 km från plage de Port El Kantaoui och hamnen. Seabel Alhambra är ett fyrstjärnigt hotell som underhållits väl under de senaste åren. Samtliga 316 rum erbjuder separat sittutrymme, tv och telefon, WC med bad eller dusch och luftkonditionering. Huvud...Läs mer8 dagarfrån 7 574:-

Marhaba Palace

Marhaba Palace ligger 5 minuters promenad från Plage de Port El Kantaoui och 26 km från Monastirs internationella flygplats. Bara 15 minuters bilresa ligger Medina och Sousse arkeologiska museet. Hotellet har 333 luftkonditionerade rum med balkong och utsikt över trädgården eller havet, en utomhuspool, samt 2 inomhuspooler. Det finns 3 restauranger...Läs mer8 dagarfrån 5 074:-

Marhaba Beach

Marhaba Beach är en av dem bästa 4-stjärniga hotell i Sousse. Hotellet ligger i en stor trädgård direkt vid vattnet med en vacker bred sandstrand. Du kan promenera längs stranden till Sousse. Hotellet är väl känd och har många besökare som återkommer gång på gång. Det finns aktiviteter på hotellet, gymnastik på stranden varje morgon. På kvällarna f...Läs mer8 dagarfrån 5 174:-

Hotell Kanta

Kanta hotell är ett trevligt hotell med egen strand och med gångavstånd till golfbanan och till den vackra marinan. Beläget ca 300 meter från stranden. Hotellet är känt för sin goda mat och fina service. På kvällarna bjuds det levande musik och för er som vill ta ett dopp efter golfrundan finns både inomhus och utomhuspooler. De 255 rummen har tele...Läs mer15 dagarfrån 4 674:-

Concorde Green Park Palace

Concorde Green Park Palace vid stranden ligger bredvid en golfbana i Port El Kantaoui, tio minuters promenad från Acqua Palace Water Park, Port El Kantaoui Beach och hamnen. Zinebledi ligger 0,7 km härifrån. Samtliga 452 rum erbjuder gratis wi-fi, inredda balkonger och terrasser samt platt-tv med satellitkanaler. Minibar, rumsservice och gratis fla...Läs mer9 dagarfrån 7 574:-