Mahdia

Småstad med livligt folkliv- mahdia

Fiskebyn MAHDIA har ett ärofullt förflutet som de fatimidiska kalifernas första huvudstad på 900-talet. Staden byggdes direkt på klippan på en liten smal udde. Staden hämtar hela sin charm från det safirgröna havet, sina ljuvliga stränder, sin medina och den traditionella småstadens livliga folkliv i denna stad som domineras av fiskare och sidenvävare.

Semester i Mahdia 

Med sin stora fiskehamn, sin medina i vattenbrynet, sin gammaldags atmosfär och sina magnifika sandstränder har Mahdia allt som krävs för en lyckad semester. På senare tid har nya hotell vuxit upp, som gör staden till en attraktiv semesterort. 

I hjärtat av Medelhavet 

I Mahdia finns den särskilda charm som brukar prägla kuststäder. Stadens fiskehamn är en av Tunisiens största, som särskilt specialiserat sig på sardiner som fiskas med lyktor. På sommarkvällarna är det ett fascinerande skådespel när havet och Mahdias sekelgamla hamn lyses upp av tusentals levande ljus.

Himmelrike för dykare

Dykare kommer att älska Mahdias dykvatten, som är artrika och varierade och i vissa fall på stort djup. Kanske har de också det berömda vrak i tankarna som en gång utforskades av Jacques Cousteau. Flera dykcentra erbjuder kurser för nybörjare och erfarna och möjlighet att upptäcka fascinerande platser.

Mahdias hjältesaga 

När Obeid Allah El Mahdi år 912 lämnade Kairouan beslutade han att välja en huvudstad till fatimidernas nya dynasti. Han utsåg det gamla kartagesiska handelskontoret och dess ointagliga udde Cap Africa till huvudstad och gav den namnet Mahdia.

På uddens smalaste plats anlades en infart med en imponerande port, kallad Skiffa El Kahla ("den mörka porten"). I staden inrymdes då förutom den fatimidiske furstens område och hans palats även Stora moskén, stadens förvaltning och olika hantverksbutiker.

Status:
Fullt

Karta

Hotell

Hotell Marhaba Royal Salem Sousse

Hotell Marhaba Royal Salem Sousse

Läge - Marhaba Royal Salem ligger vid stranden i Sousse, mellan Sousse centrum och marinan i Port El Kantaoui. - Rum - Känn dig som hemma i ett av de 316 luftkonditionerade rummen med pentry. Ru...