Utflykter

Stadsrundtur                               

Lär känna din semesterort! Under utflykten besöker vi olivmuseet och går runt i Medinan, gamla stans smala gränder. Som avslutning åker vi till Port El Kantaouis småbåtshamn, och där finns möjlighet att äta lunch på restaurang efter turen. Pris ca 180 SEK.

Beduinafton                                        

Välkomna med på en färggrann och fylld Tunisisk afton. Här bjuds vi på traditionell tunisisk mat och får samtidigt njuta av folkdans, balanskonst. Pris ca 380 SEK.

Dromedarridning                

En kul upplevelse för hela familjen! En bit utanför Sousse väntar dromedarkaravanen. Vi äntrat dessa ”ökens skepp” för en ridtur pålandsbygden. Det finns även möjlighet att rida häst, åsna eller åka vagn. Pris ca 200 SEK.

Katamaren

Starta semestern med en avkopplande eftermiddag ute på havet. Upplev atmostfären när vi susar fram på vår katamaran-båt, och ta ert första dopp långt från den stressiga turist-stranden, mitt ute i havet. Frukt och läskt ingår ingår. Pris ca 300 SEK.

Quad

En fartfylld eftermiddag på fyrhjuling i utkanten av stan, genom olivlundarna. Ungdomar under 16 år endast i målmanssällskap och barn under 12 år får av säkerhetsskäl inte följa med. Pris ca 250 SEK.

Piratbåttur

Ta med solkräm, badkläder och handduk och följ med på några härliga timmar ute på det glittrande blå medelhavet ombord på piratskeppet Aziza. Snacks och läsk ingår. Pris ca 250 SEK.

Friguia och Shaka-kväll

Se afrikanska djur i sin naturliga miljö i denna natursköna djurpark mellan Sousse och Hammamet. Flamingor och lemurer möter redan vid ingången, och längre in i Parken finns elefanter, giraffer, lejon och babianer. Under några timmar strosar man i parken och tittar på alla djuren, därefter beger vi oss till Shakarestaurangen. Här bjuds det tunisisk mat och afrikansk underhållning i form av exotiska Zuludansare. Inträde till djurparken, mat och dryck ingår. Pris ca 390 SEK.

Tunis-Kartago-Sidi Bou Said

Känn huvudstadens liv och historiens vingslag. Under dagen besöker vi gamla Kartagos ruiner och guiden berättar om stormaktens uppgång och fall. Vi besöker också så Sidi Bou Said, den blåvita konstnärsbyn, och det berömda bardomuséet, där man samlat Romartidens vackraste mosaiker. I slutet av utflykten är det möjligt att handla lite på Tunisiens livligaste shoppinggata eller bara slå sig ner på ett kafé och titta på storstadslivet. Inträde + lunch (Ej dryck) ingår. Pris ca 550 SEK.

Tvådagarstur till Sahara

Under två dagars bussresa bekantar vi oss med södra Tunisien med dess underbara landskap och intressanta historia. Vi får uppleva El Jems amfiteater, en av det forna romarrkets största arenor där det utkämpas grymma gladiatorstrider, och Matmatas berberby där folk i byns utkanter fortfarande bor i grottbostäder. Vi besöker en tunisisk familj och får se hur de bor. Innan turen vänder norrut igen gläntar vi på porten till Sahara och känner en försmak av öknens säregna stämning, kanske från dromedarrygen. Vid Nordafrikas största saltsjö Chott el Jerid, Djävulens badkar, kan man ibland få uppleva en hägring. Under turen får vi möjlighet att shoppa eller kanske smaka färska dadlar och prova att röka en vattenpipa, Shisha. ( Dromedarritt mot extra avgift, 150 SEK + dryck till maten). Pris ca 1150 SEK, inkluderar två luncher, en middag och en frukost, och en övernattning på 3 stjärnig-hotell.

Al Zahra ljus- och ljudshow                                                                

På Medinat Al Zahras fästningsområde visas en fantastisk ljus- och ljudshow som är unik i Afrika! Alla historiska händelser görs levande inför våra ögon med hjälp av laserteknik, sprutande vatten, tunisiska skådespelare samt underbara kulisser. Pris ca 330 SEK.