Skip to main content
Tunisienspecialisten

Mallorca, Spanien

När du reser till Mallorca väntar kilometervis av sandstränder, smaragdfärgade badvikar, underbar mat och ett livligt nattliv. Utanför städerna finns ett vackert och hisnande landskap. Barnfamiljer föredrar Alcudia med den långa breda sandstranden, medan de som vill ha mer tid i den åker till Palmabukten. En semester på Mallorca har något för alla!

Turister reser från hela världen, år efter år, till denna lilla ö, knappt större än Gotland. Aldrig tröttnar de. Och mallorkinerna är ytterst måna om att vårda såväl turismen som sin ö. Ett ihärdigt miljöarbete har utvecklat Mallorca till att åter bli det paradis det en gång var, då det upptäcktes av turisterna för 50 år sedan. Vandringsleder och grönområden har rensats upp och gamla gårdar har restaurerats, samtidigt som nya hotell inte får byggas om de inte har stora omgivande trädgårdar.

Detta gör att Mallorca, eller Mallis som många säger, har blivit en ö som älskas av alla – från den som bara vill lapa sol till upptäcktsresande på jakt efter spännande naturupplevelser. Cyklister, vandrare och klättrare har funnit sitt eldorado i bergskedjan Tramuntana på västkusten och allt fler bestiger bergstoppen Puig Mayor, 1 445 meter över havet. Den som tycker om natursköna promenader väljer att resa till Peuro de Sóller vars omgivningar vimlar av bra vandringsleder. Att orten i sig själv är otroligt vacker, romantisk och badvänlig gör bara semestern bättre.

Upptäck ön
Mallorca är som gjord för att upptäckas. Avstånden är aldrig för långa. Ta en buss eller hyr bil och upplev det riktiga Mallorca. Stanna i någon by, ta en café solo med gubbarna på torget, blicka ut över de terrasserade dalarna med havet som ständig fond eller sitt i skuggan under ett uråldrigt olivträd.

Många orter att välja mellan
Barnfamiljernas favorit Alcudia bjuder på en nära en och en halv mil lång sandstrand med finkornig sand och klart, turkost vatten. Du kan också njuta av härliga dopp i Cala d’Ors klara badvikar och avnjuta havets läckerheter vid någon av den exklusiva marinans fantastiska restauranger.

Palma de Mallorca – stad och bad i ett
Drygt hälften av öns befolkning bor i huvudstaden Palma, en i allra högsta grad levande spansk storstad. Ströva runt i den gamla stadsdelens smala gränder, shoppa i eleganta boutiquer och välsorterade varuhus eller flanera längs med strandpromenaden och titta på båtar som ägs av Europas absoluta jetset.

Flera av våra orter är belägna i den härliga Palmabukten, som förutom vackra badvikar erbjuder ett pulserande nattliv. Boka en charterresa och kombinera cityliv med lata dagar på stranden under en weekend i Palma.

   

Fritextsökning

Karta

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • klarna logo
  • SRF logo
  • visa logo
  • iata logo