Tunisien

Trivsamma Tunisien

Tunisien ligger nära Europa, i hjärtat av Medelhavsområdet. Det är ett modernt och stabilt land som har ovanligt mycket att erbjuda. Här finns vidsträckta sandstränder (sammanlagt ca 130 mil) som lockar till långa, sköna bad. Äventyr som jeepsafari, kamelritt, dykning och vattensporter. En mer än 3 000-årig kultur, med lämningar från antiken och framåt. Förstklassiga golfbanor i vackra omgivningar. Kort sagt, Tunisien är ett färgstarkt äventyr, vad du än vill uppleva på din semester!

Kulturella höjdpunkter

Tunisien kan erbjuda en mer än 3000-årig historia, som härstammar från fenicierna som grundade den gamla staden Kartago år 814 f Kr. Under 200 och 100-talen f Kr uppstod stridigheter med Rom, en annan mäktig stad i Medelhavsområdet, i de Puniska krigen. Trots framgångsrikt ledarskap av den puniska härföraren Hannibal, som ledde sin armé över Alperna med elefanter, förlorade Kartago i det sista kriget. Staden intogs och förstördes av romarna år 146 f Kr.

Kultur

Tunisien är en smältdegel av olika kulturer och folk, från fenicierna och romarna i det gamla riket, till den senaste tidens araber och européer. Berberna var dock de ursprungliga invånarna. Dagens Tunisien har influerats av många olika kulturer på en mängd olika sätt.

Religion 

Landets officiella religion är islam. 98% av befolkningen är muslimer, resterande 2% är judar, kristna och övriga religioner. Landets islamiska traditioner har mycket liten påverkan på turister.

Tunisien är det mest liberala av alla muslimska länder och kvinnorna har större frihet här än i andra muslimska stater. Flergifte är till exempel förbjudet sedan 1956.

Språk

Det officiella språket är arabiska, även om landet har flera språk. Nästan alla talar franska, eftersom barnen får lära sig franska i skolan, från 6 års ålder. I de flesta affärer och på hotellen talas ofta 3 eller 4 europeiska språk och i turistområdena kan de flesta prata engelska.

 Klädsel

Tunisier har i allmänhet en avslappnad inställning till klädsel och bär ofta lediga kläder.

Att bada och sola topless är tillåtet vid de flesta hotellpooler och på privata stränder. På religiösa platser krävs dock en mer respektabel klädsel.

 Samhälle och utbildning

Familjen är basen i det tunisiska samhället. Kvinnor är fullt jämlika med männen och har samma möjligheter att utbilda sig och göra yrkeskarriär.

Tunisien har sedan länge betraktat utbildning som ett högprioriterat område. Målsättningen är att var och en ska ges möjlighet att utveckla sin begåvning efter egen förmåga, oavsett ras, kön, funktionsnedsatta, övertygelse etc. Landet har satsat mycket på att utveckla sitt utbildningssystem så att alla får tillgång till en kvalificerad utbildning. Det finns även särskilda åtgärder för funktionsnedsatta och mindre studiemotiverade barn.

Skolan är kostnadsfri och obligatorisk från 6 till 16 års ålder. Även villkoren för högre utbildning har förbättrats, med studentbostäder, restauranger och särskilda lånevillkor för studenter.

 

Pris från:
3 074:-
Dagar:8
Flygbiljett, Incheckat Bagage 27 kg + 8 kg handbagage, per person. Mat ombord: Sandwich, kaffe/te ingår.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
19/6Arlanda1 veckaEndast flyg Arlanda - Tunis Carthage En Vecka3 574:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
26/6Arlanda1 veckaEndast flyg Arlanda - Tunis Carthage En Vecka3 674:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
3/7Arlanda1 veckaEndast flyg Arlanda - Tunis Carthage En Vecka4 474:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
10/7Arlanda1 veckaEndast flyg Arlanda - Tunis Carthage En Vecka4 474:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
17/7Arlanda1 veckaEndast flyg Arlanda - Tunis Carthage En Vecka4 474:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
24/7Arlanda1 veckaEndast Flyg Arlanda - Tunis Carthage En Vecka4 074:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
31/7Arlanda1 veckaEndast flyg Arlanda - Tunis Carthage En Vecka3 874:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
7/8Arlanda1 veckaEndast flyg Arlanda - Tunis Carthage En Vecka3 374:-Boka
AvresaAvreseortReselängdTillFrån pris
14/8Arlanda1 veckaEndast flyg Arlanda - Tunis Carthage En Vecka3 074:-Boka

Fakta om Tunisien

Befolkning: 10 miljoner invånare. - Språk: officiellt språk är arabiska, franska talas nästan överallt. - Religioner: muslimer (98 %), judar och kristna. - BNP: 32,7 miljarder TND (runt 20 miljarder euro). - Valuta: En Tunisisk dinar (TND)delas i 1000 millimes. Inom en snar framtid kommer den att kunna köpas i utlandet och den motsvarar 0,6 e...Läs mer8 dagarfrån 3 074:-

Sevärdheter

Tunis Medina I medinan, Tunis gamla stadsdel, finns välskyltade promenader där du kan uppleva både palats, minareter och Zitounamoskén. Medinan finns med på Unescos världsarvslista. Olika gator i medinan representerar olika yrkeskategorier. De mer ädla yrkena, som juvelerare, sidenhandlare, parfymerier och bokhandlare ligger placerade centralt, vid...Läs mer8 dagarfrån 3 074:-