Tabarka

Milslång kust

I västra änden av korallkusten ligger Tabarka, en liten behaglig och välkomnande stad där den eleganta marinan och den långa finkorniga sandstranden vetter mot en klippig kust som brutits sönder av erosionen, les Aiguilles (nålarna).

Paradis för aktiva

Tabarka är paradiset för alla som äskar hav, segling och dykning, liksom för inbitna golfspelare och jägare och för den som vill vandra eller rida längs grönskande stigar och i skogar. Därutöver är staden också en modern turistort, som i dag kan uppfylla de mest högt ställda förväntningar från besökare, tack vare högklassiga hotell, semesterlägenheter och restauranger.

Tabarka är särskilt känt för sina artrika dykvatten med klippväggar, tunnlar och den berömda vrakfiskklippan. Det finns fyra dykcentra i staden. Läs mer om dykmöjligheterna.

Brett utbud aktiviteter

Vattensportcentra, hotellanläggningar och ridklubbar erbjuder ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Du kan klyva det safirskimrande vattnet på en turbåt, på väg till en trevlig picknick i en naturvik. Du kan i grupp upptäcka den omgivande landsbygden till fots eller från hästryggen, eller hyra terrängcykel och gå till attack mot de vindlande vägarna över inlandets kullar.

Avkopplande behandlingar

Oavsett om du spelar golf eller inte kommer du säkert att uppskatta att avsluta ett välfyllt dagsprogram med den massage och de SPA-behandlingar som vissa hotell kan erbjuda. Du kan också välja att genomgå en komplett thalassoterapibehandling. Läs mer.

Sommar i musikens tecken

I Tabarka möts varje sommar musik från hela världen. Tabarka Jazz Festival är säsongens höjdpunkt. Kända jazzmusiker från hela världen deltar i festivalen, som har en entusiastisk och mycket internationell publik. Efter konserterna fortsätter man natten inne i staden eller på hotellen, som då vibrerar i festivalens rytm.

Tabarka festival med lång tradition

Tabarkafestivalens historia går tillbaka till 70-talet, då de stora namnen på den internationella sångscenen gästade staden. Det är därför en gammal tradition som för några år sedan återupplivades, samtidigt som festivalen i fortsättningen fick temat jazz med fokus på mötet mellan olika musikformer från hela världen. Läs mer om festivaler i Tunisien.

Det gröna Tunisien

Tabarkas inland täcks av en tät lövskog där björk, asp, al och lönn tävlar om utrymmet med det dominerande trädet som här är korkek. Skogen övergår i öster i en stäpp och hela området är ett eldorado för jägare.

Rofylld by

I denna rika natur ligger på 800 meters höjd en vacker by med röda hustak: Aïn Draham, som betyder "silverkällan". Det är en plats som särskilt uppskattas för sin rofylldhet och för sitt klimat. Här finns också en rad mycket bra hotell.

Karta