Monastir

Monastir

I Södra delen av Hammametbukten ligger staden Monastir som hämtad ur drömmarnas värld, med ett milt klimat, en strålande blå himmel och ett glittrande hav. Den varma och vänliga atmosfären inbjuder till en båda avslappnande och spännande semester.

Monastir är en modern stad, men ändå förvånas man över det historiska arvet och traditionernas ständiga närvaro. Staden lever i skydd av sin borg Ribat – ett av Tunisiens mäktigaste monument. Njut av omgivningens vackra och färgstarka natur och av trevliga hotell som vill ge dig perfekt semester.

Upptäck Monastir

Monastir är en fängslande liten stad med uråldrig historia och vackra gamla monument som smälter in i den moderna stadsplanen. Den ligger på en udda omgiven av ett safirblått och skiftande hav med tusen möjligheter. I närheten av de finkorniga sandstränderna och de bekväma semesterhotellen, mellan två halvöar ligger den pittoreska fiskhamnen. Den lever upp varje dag när de färgstarka segelbåtarna kommer tillbaka lastade med sin silverfärgade fångst.

Här finns en kraftfull färgpalett, med moderna kritvita byggnader som möter gamla ockrafärgade murar. Olika nyanser hos tamarisker, aloer och olivträd, purpur hos bougainvilleor och hibiskusar, vita toner hos jasminer och ett regnbågsskimrande vidsträckt hav bryter mot palmernas jublande färg. I detta medelhavsområde där solen lyser året om dominerar palmträden.

Historia

Antikens gamla stad Ruspina förvarades av tjocka murar och utgjorda en av Julius Cesars poster under hans fälttåg i Afrika. Under medeltiden förvandlades den till en mystikens plats och fick namnet Monastir. När den muslimska befästa klosterborgen Ribat uppfördes fick staden en ny uppvisning. Monumentet grundades på 700-talet och under århundradenas lopp byggdes det sedan om till dagens imponerande byggnadsverk med spår från flera epoker. Där finns ett islamiskt museum där man kan beundra handskrifter, graverade minnesstenar och framför allt ett magnifikt astrolabium från 927.

Denna respektingivande tid präglar staden än i dag. Flera gamla monument runt det stora torget vittnar om stadens historia. Bourguiba moskén hyllar minnet av den självständiga Tunisiens första president som en gång föddes i Monastir. Familjen Bouguibas mausoleum med sin gyllene kupol och sina två långsmala minareter är ett annat imponerande monument.

Stadens kulturarv bjuder på ytterligare en aspekt. På museet för hantverk och folkliga traditioner kan man beundra de vackra traditionella festdräkterna. De är helt broderade med paljetter och guldtråd.

 Lokala färger

Ströva längs de gamla kvarterens pittoreska gator, från övertäckta passager till doftande gränder. Upptäck en förtjusande värld av ljus, intryck, leende och välbehag. Hela staden surrar av aktivitet. En kopparslagares butik ligger bredvid en stor mattbasar, en hantverkare arbetar i sin lilla bod och marknaden välkomnar dig med hänförande skrik, dofter och färger…

Monastir är ett litet fiskesamhälle som ligger mitt bland fält och fruktträdgårdar i ett vackert landskap. Här föregivas en livsstil. Man förundras över den upprymda stämningen på landet, över beduinernas originella dräkter och smycken. I nöjesparken Douar kortine spelas scener ur det traditionella livet-en tradition med djupa rötter.

Semester i Monastir

De flesta turister som besöker Monastir åker till Skanes och Dkhila, två finkorniga sandstränder som räknas till de vackraste längs hela den Tunisiska kusten. Hotellen på denna badort håller mycket hög klass. Lyxhotellen ligger granne med familjehotell och modern underhållning och folkloreuppträdanden är återkommande inslag på programmet. Hotellen och anläggningarna för vattensport är väl utrustade och erbjuder ett rikt utbud av sportaktiviteter, som segling, windsurfing, skärmflygning, vattenskoter och andra vattensporter.

Om man gillar det kan man också ägna sig åt djuphavsdykning, ridning, tennis, bågskytte och beach-volley. Från någon av de trevliga turbåtarna kan man beundra kustens azurblå hav med många mindre och större öar. Man kan också besöka den trivsamma marinan där båtfolk från hela världen samlas och förlänga promenaden längs kusten till fiskehamnen och de märkliga El Khaliagrottorna som öppnar sig mot vågorna.

Karta

El Mouradi Skanes

Detta 4-stjärniga hotell ligger i den berömda semesterorten Monastir, komfortabelt hotell med läge mellan havet och Palm Links golfbana. Här njuter du av en härlig semester med full fokus på Familjen. Det finns två pooler samt Hamam och skönhetsbehandlingar. Hotellet har även ett underhållningsteam som anordnar underhållning både dag- och kvällstid...Läs mer22 dagarfrån 9 674:-

Sentido Rosa Beach

Rosa Beach ligger vid stranden i Monastir, mindre än 15 km från Sousse strand, Ribat i Sousse och Flamingo golfbana. Njut av solen på sandstranden eller koppla av på det fullständiga spa som Santido Rosa Beach Thaalasso & Spa erbjuder. Hotellet har 389 rum och erbjuder inredda balkonger samt platt-tv. Kylskåp och rumservice är några av de bekvämlig...Läs mer22 dagarfrån 10 755:-

Royal Thalassa Monastir

När du bor på Royal Thalassa Monastir nära flygplatsen i Monastir har du nära till Flamingo golfbana. Detta hotell har 5 stjärnor och ligger relativt nära Stade Mustapha Ben Jannet och Bourguiba Mausoleum. Känn dig som hemma i ett av de 280 gästrummen med minibarer och platt-tv. Sängen i ditt rum har Select Comfort-madrass. Rummen har privata balko...Läs mer22 dagarfrån 13 055:-